Отидете към основна версия

843 0

17 екипа на ЧЕЗ работят по авариите в Перник

  • чез-
  • трус

Ситуацията след земетресението с епицентър на територията на Община Перник към 9:00 часа е овладяна, съобщиха от пресцентъра на електроразпределителното дружество.

В момента 17 аварийни екипа на ЧЕЗ Разпределение България работят по отстраняване на възникнала авария в следствие на земетресението по електропровод 20кВ "Бела вода", който захранва кварталите "Бела вода, "Караманица" и "Калкас". Домакинствата без електрозахранване са 2 700. На помощ на екипите от Перник са изпратени аварийни групи от град Кюстендил, Дупница, Брезник и Радомир.

"Повечето проблеми с мрежата са концентрирани в Перник. Там имаше няколко изключвания на електропроводи 20 киловолта. В момента е останал изключен само един извод. На останалата обслужвана от ЧЕЗ територия няма щети причинени от земетресението, каза Божидар Гатев, директор "Експлоатация и поддържане" в дружеството. Ръководството на компанията поддържа връзка с кмета на Перник и с областните управители и кметовете от Югозападна България.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Вече има ток в Пернишко

    Към 11:30 ч авариите в електроразпределителната мрежа причинени от земетресението в Община Перник са овладени. 17 аварийни екипа на ЧЕЗ Разпред ...
    22.05.2012
    1 272
    0