Отидете към основна версия

22 136 20

Жена си купи остров за 15 000 USD и го превърна в лукс комплекс

  • остров-
  • курорт-
  • камбоджа

Семейна двойка от САЩ за пореден път доказа, че американската мечта е реалност, а не мит. Всичко започва с покупката на остров в района на Камбоджа срещу скромните 15 000 USD. Днес мястото е една от райските дестинации на Земята. Състои се от 27 вили, като цената на нощ е над 800 USD.

През 2005 г. Мелита Хънтър и нейния съпруг отиват да работят за една година в Камбоджа. По договор те е трябвало да се върнат в САЩ след 12-месечен престой, но двамата решават да останат, тъй като им се отдава възможност да купят остров Song Saa, разположен на 30 км от брега. Цената, която е трябвало да платят, е била 15 000 USD. Сумата е равностойна на това да се наеме жилище в Лондон за половин година. Мелита получава правото на собственост върху острова за 99 години.

За десет години двойката успява да построи 27 вили в луксозния сегмент. Изградени са от преработени материали. До острова може да се стигне както с катер, така и с хеликоптер, който каца на плажа. Ресторантът на острова е известен в цял свят, благодарение на редицата международни награди, които печели.

Екзотичният курорт е дал работа на голяма част от населението, което живее по крайбрежието, в близост до острова. 80% от персонала са камбоджанци.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.

Свързани новини