Отидете към основна версия

1 986 0

Кипър намалява данъците, за да привлече богаташите

  • кипър-
  • имот-
  • данъци-
  • инвестиции

С 50% ще бъдат намалени данъците при покупка на имот в Кипър до края на годината. Правителството също така планира да освободи от налози имотите, които се продават в периода от влизането на сила на законовите промени до края на 2016 г.

Правителството на Кипър въведе редица данъчни облекчения с цел стимулиране на икономиката през последните години. Освен тези свързани с намаляване на данъците при прехвърляне на недвижими имоти се въвеждат и високи амортизационни отчисления за оборудване. Ще бъдат обединени държавните и общински данъци в един данък със ставка 0.1% от пазарната цена на имота.

Президентът на Кипър - Никос Анастасиадис, също така изтъкна желанието на правителството да привлече повече чуждестранни инвеститори. Той подчерта, че доверието в страната и банковата система е възстановено и икономиката постепенно се възражда.

От 2013 г. В Кипър е в ход правителствена програма "Гражданство чрез инвестиции". Тя е насочено към богати предприемачи, желаещи да получат европейско гражданство. Минималната сума, която трябва да вложат по програмата и 2.5 млн. EUR. Инвестициите могат да бъдат направени чрез покупката на имоти. Процесът на одобрение е 3 месеца. Няма изискване за живеене за определен период от време през годината в Кипър.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Расте строителството в Кипър

    Със 17% се увеличило строителството в Кипър през първото полугодие на тази година в сравнение със същия период на миналата. От януари до юни са изд ...
    15.09.2015
    3 531
    0