Last news in Fakti

8 Юли, 2015 11:12 1 975 0

Кипър намалява данъците, за да привлече богаташите

  • кипър-
  • имот-
  • данъци-
  • инвестиции

С 50% ще бъдат намалени данъците при покупка на имот в Кипър до края на годината. Правителството също така планира да освободи от налози имотите, които се продават в периода от влизането на сила на законовите промени до края на 2016 г.

Правителството на Кипър въведе редица данъчни облекчения с цел стимулиране на икономиката през последните години. Освен тези свързани с намаляване на данъците при прехвърляне на недвижими имоти се въвеждат и високи амортизационни отчисления за оборудване. Ще бъдат обединени държавните и общински данъци в един данък със ставка 0.1% от пазарната цена на имота.

Президентът на Кипър - Никос Анастасиадис, също така изтъкна желанието на правителството да привлече повече чуждестранни инвеститори. Той подчерта, че доверието в страната и банковата система е възстановено и икономиката постепенно се възражда.

От 2013 г. В Кипър е в ход правителствена програма "Гражданство чрез инвестиции". Тя е насочено към богати предприемачи, желаещи да получат европейско гражданство. Минималната сума, която трябва да вложат по програмата и 2.5 млн. EUR. Инвестициите могат да бъдат направени чрез покупката на имоти. Процесът на одобрение е 3 месеца. Няма изискване за живеене за определен период от време през годината в Кипър.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА