Last news in Fakti

15 Септември, 2015 11:06 3 525 0

Расте строителството в Кипър

  • кипър-
  • строителство

Със 17% се увеличило строителството в Кипър през първото полугодие на тази година в сравнение със същия период на миналата. От януари до юни са издадени разрешителни за започване на изграждане на 458 050 кв.м жилищни, офисни, търговски и логистични площи. Инвестициите са на обща стойност 512.2 млн. EUR. От тях 349 279 кв.м са жилищни площи, което е ръст от 26% в сегмента. Вложенията са на стойност 343 млн. EUR.

По отношение на нежилищното строителство там ръстът е незначителен – 0.6% през първото шестмесечие на тази година спрямо същия период на миналата година. В Кипър започва изграждането на 101 473 кв.м площи като инвестираните средства са на стойност 101.4 млн. EUR.

От началото на година расте не само строителния сектор, но и цената при вече съществуващия сграден фонд. Причината е високият интерес към имоти от страна не само на местното население, но и на чужденци.

Кипър е една от държавите, които най-късно излязоха от имотната криза. Близо 4 години местният пазар не успя да привлече чуждестранни купувачи. Едва от края на миналата година започна лек ръст на търсенето на броя сключени сделки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА