Отидете към основна версия

7 076 4

Дефицит на имоти в комплексите от затворен тип

  • комплекси-
  • затворен тип-
  • имоти
Снимка: М. Богданова ©

Индикация за това какво е състоянието на пазара на недвижими имоти у нас е случващото се в сегмента на жилищни имоти, разположени в комплекси от затворен тип. „Темповете на продажби там остават същите каквито са били в края на 2010 г. Купуват се главно, за да се ползват като основно жилище”, казва Татяна Емилова, мениджър „Жилищни имоти” в компанията Colliers International.

Клиентите са все по-взискателни както към околната среда, така и към това какви удобства предлага имотът. Това са хора, които заемат високи позиции в дадена фирма и разполагат с добри финансови възможности.

В подкрепа на това, че България се намира на второ място по темпове на спад на цените на имотите в Европа, е фактът, че от миналата година не се наблюдава промяна в цените на апартаментите в комплексите от затворен тип. А тези имоти са сред най-търсените, тъй като предлагат високо качество и добра околна среда.

Скоро в този сегмент може да се очаква дефицит, предупреждават от Colliers International. Причината е, че към момента в столицата се предлагат едва около 35 000 подобни имота и не се наблюдава строителство на нови. Оптимистичен е фактът, че през последните месеци някои инвеститори, които спряха реализирането на своите проекти в момента желаят да ги преразгледат с цел започване на тяхното реализиране.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини