Отидете към основна версия

5 088 5

Руснаците заместиха България с Гърция

  • инвестиции-
  • руснаци-
  • гърция

Едва ли е новина, че това лято броят на руснаците купили имоти по родното Черноморие е значително по-малък от този през изминалите няколко години. Напротив, малко след края на сезона, се появиха информации за „наплив” на оферти от страна на руско говорящи собственици на ваканционни имоти у нас, които желаят да ги продадат.

Те обаче не напускат страната ни, за да купят имот в родината си, а защото са намерили по-добро място, в което да инвестират спестяванията си – Гърция. Това донякъде е странно решение, коментират анализатори. Да, от една страна цените на имотите в южната ни съседка са спаднали с 50% от 2009 г. досега, но от друга – икономическата ситуация там не е много стабилна.

„Предприемачи от други държави се отнасят много предпазливо по отношение на вложение на средства в недвижими имоти в Гърция, поради опасността страната да излезе от Европейския съюз. Само руските граждани демонстрират увереност в този пазар”, коментират от Forbes.

Лошите сигнали за имотния пазар в Гърция продължават. През второто тримесечие цените в сектора са спаднали с 5.9% спрямо първото на тази година.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини