Отидете към основна версия

1 364 0

Тайланд планира да увеличи срока за аренда на земя

  • тайланд-
  • земя-
  • аренда

До 99 години ще могат да арендуват земя с търговска цел чуждестранни инвеститори в Тайланд, след като предстои Министерството на финансите на страната разгледа поправка в закона приет през 1999 г. . Сега действащата нормативна база дава право на чуждестранни инвеститори да арендуват земя, върху която да построят търговски обект, за срок от 50 години с опция за продължаване на арендата с още толкова.

Предложението за промяна е част от плана за преструктуриране на дълга на Държавните железници на Тайланд, както и с цел страната да бъде превърната в по-привлекателна дестинация за чуждестранни инвеститори.

Не всички политически сили обаче са „за” предложението. Така например, министърът на вътрешните работи изказва безпокойство, че това е „създаване на излишен повод за пребиваване на чужденци в Тайланд”, както и повод за „манипулиране” цените на недвижимите имоти.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Пазар, който търси богати купувачи

    Ключовата задача, която са си поставили тайландските власти, е привличане на богати инвеститори не само с цел туризъм, но и за да останат да живеят в ...
    22.11.2017
    1 715
    2
  • Цените на имотите в Тайланд все по-нагоре

    С 5.7% поскъпнаха къщите през първото тримесечие на тази година в сравнение със същия период на миналата в Тайланд. При жилищата също се регистрира ...
    03.06.2014
    1 678
    1