Отидете към основна версия

9 637 1

Пазарът в Холандия с тенденция към прегряване

  • холандия-
  • цени-
  • прегряване-
  • балон

„В някои региони в Холандия, особено около Амстердам, пазарът на недвижими имоти прегрява и имотният балон всеки момент ще се спука”, казва Пол де Врис, старши икономист в Rabobank Nederland. На места жилищата поскъпнаха с около 9% за изминалите 12 месеца.

Утрехт е вторият най-скъп имотен пазар след Амстердам, сочат данните на Националния статистически институт на страната. Средната цена на квадратен метър там е 3000 EUR. От началото на кризата през 2008 г. цените на луксозните имоти в Утрехт са се понижили с 20%. За сравнение, в останалата част на Холандия във въпросния сегмент поевтиняването е било около 10%.

Недостигът на жилища в Холандия могат да повишат цените на жилищата и къщите до докризисните нива още през тази година, прогнозират местни брокери.

Що се отнася до чуждестранните купувачи, то те са се концентрирали върху пазара в Амстердам, Гааги и Ротердам. Повечето купувачи са от Индия, Великобритания и САЩ.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Имот, в който е забранено готвенето

    Странна обява се появи в един от специализираните сайтове за недвижими имоти в Холандия. В нея пише, че се отдава под наем студио с големина 35 кв.м н ...
    15.08.2017
    3 961
    1