Отидете към основна версия

1 245 0

Ръст от 40% при лукс имотите в Кения

  • кения-
  • жилища-
  • лукс

Богатите граждани на Кения предпочитат да съхраняват богатството си в покупката на луксозни имоти в родината, отколкото в банков депозит или зад граница. Именно тази тенденция спомага за стабилен ръст на цените на елитните апартаменти и къщи в екзотичната страна.

За последните пет години този тип имоти са поскъпнали с 40%, сочат данните на консултантската компания Knight Frank. Търсенето надвишава предлагането, което допълнително тласка цените нагоре. „Тази тенденция ще продължи и няма основание да мислим за поевтиняване на имотите”, коментират местни анализатори.

Трябва да се отбележи обаче, че по-заможните кенийци са готови да купуват само качествени и във високия ценови клас имоти в престижните квартали на Найроби. Там средната цена на апартаментите е 705 000 EUR.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Нов играч на имотния пазар

    Кения се превръща в една от най-интересните държави в Африка за инвеститорите в сектора на недвижимите имоти. Със 6% е нараснала икономиката на стр ...
    30.03.2015
    11 436
    2
  • Над 2 млн. EUR за български имот в Кения

    След като през 1990 г. беше закрито дипломатическото представителство на България в Найроби (Кения), имотът, в който се е помещавал той е необитаем ...
    18.04.2013
    3 364
    1