Отидете към основна версия

3 404 2

Нов жилищен квартал в центъра на Прага

  • прага-
  • център-
  • квартал-
  • инвестиция

Централните градски части на почти всички столици на Стария континент се характеризират с висока степен на дефицит при парцелите. Дори да има свободни площи за застрояване те са малки като големина и скъпи като цена. Изграждането на цял нов жилищен квартал трудно би се реализирало.

Това обаче не се отнася за чешката столица. Именно в сърцето на Прага на площ от 128 000 кв.м ще бъде построен нов жилищен квартал. Той ще се състои от 2600 апартамента, парк, детска градина, магазини, ресторанти и ... минипивоварна. Инвестицията възлиза на 333 млн. EUR, съобщи компанията инвеститор Central Group. От там планират първата копка да бъде направена през 2019 г.

„Парковият” квартал получава това име благодарение на факта, че в него се отделя голямо значение на зелените площи. Максималната височина на сградите в новия квартал ще бъде 40 метра, или не повече от 12 етажа.

Само инвестицията в планираната детска градина възлиза на 2.22 млн. EUR, уточняват от Central Group, които възнамеряват след построяването й да я дарят на общинските власти.

 

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини