Отидете към основна версия

13 141 17

Замаскирано в природата (СНИМКИ)

  • хотел-
  • дизайн-
  • швеция

Повечето норвежци предпочитат да прекарват уикендите сред природата. Тази е и една от причините за високата популярност на мини хотелите в горите, където може да се пренощува една нощ. Наскоро в северната държава беше открит поредния такъв нестандартен дом на височина 10 метра. От него гостите могат да се наслаждават на северното сияние.

Норвежкото архитектурно студио Snøhetta представи един от своите последни проекти – хотелът The 7th Room разположен в северна Швеция. Той е една от шестте постройки в гората, които са обединени в туристическия комплекс Treehotel.

Фасадата на The 7th Room е облицована с обгорени борови дъски, а основите на сградата са покрити с голям алуминиев лист с щампа на дърво, което отлично „маскира” постройката в гората.

Светлият интериор рязко контрастира с тъмната фасада. Стените и подовете са с фурнири от бреза. Вътрешността на помещенията е доста „лаконична”. В тях са разположени само най-необходимите мебели. Заобикалящата среда може да бъде видяна в целия си блясък благодарение на огромните прозорци, които компенсират скромното обзавеждане.

Къщата е с площ 55 кв.м. и е предназначена за петима души. Включва две спални, дневна, баня и мрежеста тераса, на които някои смелчаци дори преспиват в спални чували. За тези, които искат да спят по по-традиционен начин и в същото време да се любуват на северното сияние, са светлинните люкове в такава на помещенията.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини