Отидете към основна версия

9 630 19

Проектът "Гранд каньон" е законен

  • гаранти коза-
  • младост-
  • проект

Проектът на турската компания „Гаранти Коза” в столичния кватла Младост – „Гранд каньон" отговаря на всички изисквания на действащото законодателство става ясно от писмо на главния архитект на София Здравко Здравков до кмета на район "Младост" Десислава Иванчева. "С оглед изразените от Вас притеснения, че районната администрация на "Младост" не е обезпечена с необходим брой специалисти за разглеждане на проект от такава величина, Ви изпращаме прегледан и подпечатан от специалистите в Направление "Архитектура и градоустройство" (НАГ) инвестиционен проект, с което се удостоверява съответствието му с всички изисквания на действащата нормативна уредба", пише в писмото.

От управата на район "Младост" съобщават, че в деловодството им е получена и нова заповед от арх. Здравко Здравков, с която той за втори път предоставя своите правомощия относно "Гранд каньон" на главния архитект на район "Младост". Така последната дума за разрешението на проекта ще е на арх. Весела Тасева. Главният архитект на "Младост" трябва да съгласува и одобри или да откаже проекта (идеен, технически, работен), да издаде или откаже разрешение за строеж.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Голям инвеститор в София обяви фалит

    Една от най-големите инвестиции в жилища в столичния квартал „Младост“ продължава да изпитва сериозни проблеми. Става дума за турската ком ...
    25.04.2021
    57 165
    79