Last news in Fakti

25 Април, 2021 20:43 57 154 79

Голям инвеститор в София обяви фалит

  • гаранти коза-
  • младост-
  • инвестиция-
  • софия-
  • гранд каньон

„Гаранти коза“ тройно сви инвестицията в столичния квартал „Младост“

Голям инвеститор в София обяви фалит - 1

Една от най-големите инвестиции в жилища в столичния квартал „Младост“ продължава да изпитва сериозни проблеми. Става дума за турската компания „Гаранти коза“. Тя купи терена на бившия магазин „Аско Деница“ и съседните парцели, обедини ги и започна строителството на цял нов комплекс в комплекса. За съжаление, голяма част от първоначалната визия, няма да бъде реализирана. Причината, че турската компания е несъстоятелност от съд в Бакъркьой (район на Истанбул).

Процедурата по ликвидация е с дата 30 март 2021 г. За момента няма информация какво ще се случи със строителството на комплекса в „Младост“ и каква ще е съдбата на терена на друга ключова дестинация в София – на бул. „Цар Борис III“. Там се предвижда да има 3 сгради, съответно с 30, 19 и 16 етажа, с близо 700 броя апартаменти. Плановете за бъдещето на терена бяха обявени през 2017 г., но и днес не е направена „първа копка“.

По отношение на проекта „Гранд каньон“ РЗП-то му ще стане 30 000 кв.м, вместо първоначално предвидените близо 92 000 кв.м. Това е искането на инвеститора, което на своето последно заседание е обсъдено от комисията по архитектура на Столичния общински съвет. Броят на сградите се намалява от 3 на 2. Решението на комисията ще бъде взето на следващото ѝ заседание на 28 април.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 77 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 4795

    246 13 Отговор
    Поредното препиране на пари

    Коментиран от #36, #79

  • 2 Порно

    297 18 Отговор
    Язък за усилията да изгонят Иванчева.
  • 3 324

    360 24 Отговор
    Добте, че е фалирала! София повече няма нужда нито от апартаменти, нито от офис площи да не говорим за 30 етажни мастодонти.

    Коментиран от #25, #46

  • 4 Кочо коня

    299 10 Отговор
    Младост е презастроен живеем тука от 1985г вече няма къде да си паркираш колата

    Коментиран от #10, #29, #40, #62

  • 5 Builder

    246 5 Отговор
    Айдее, почна се. Взеха парите на новодомците и дим да ги няма...

    Коментиран от #60

  • 6 Гост

    202 9 Отговор
    Да се маха, заедно с козата. Не ги искаме тук, такива
  • 7 Ами

    126 11 Отговор
    конфискация и до долни гащи + затвор за предумишления фалит !
  • 8 kjl

    209 5 Отговор
    Само не се казва колко банки са инвестирали в този инвеститор и колко български вложители ще "платят" в крайна сметка Бентлито на турчина.

    Коментиран от #47

  • 9 гост

    80 1 Отговор
    Добър ден. Това е новина от няколко дена ...
  • 10 гербави инвеститори

    95 13 Отговор

    До коментар #4 от "Кочо коня":

    ПКП каза "ходи пеш ве" !

    Коментиран от #16

  • 11 Pilot

    205 21 Отговор
    Да, но Иванчева като им правеше проверки хунтата я подгони , а хората гледаха саир от страни !

    Коментиран от #31

  • 12 Кой68

    181 12 Отговор
    Като гледам какво е строителството на жилищни сгради в Турция !!
    Никога не бих си купил жилище строено от турска компания и то в 20 или 30 етажна сграда .....

    Коментиран от #49

  • 13 аааа

    170 10 Отговор
    В БГ няма инвеститори, а само измамници!
  • 14 В българия

    99 17 Отговор
    Който инвестира фалира, заради мафията и мутрите
  • 15 Павел пенев

    40 2 Отговор
    Тези инвеститори могат да продават само друга.
  • 16 Ваклин Груп

    72 15 Отговор

    До коментар #10 от "гербави инвеститори":

    Не, ако трябва да бъда честен каза да ползваме Метрото. А който не му изнася да ходи пеш. Иначе съвестта ми още ме гризе, за ужасното дело, което направих за да угодя на Тиквата и да сготвим с Гешев Иванчева
  • 17 Давид

    116 4 Отговор
    Всички пишат някакви глупости, а никой не се сеща че с това презастрояване и пренаселване ще стане невъзможно да се живее в София

    Коментиран от #26

  • 18 Мade in ВG

    50 6 Отговор
    Ами защо пък ,това е добре за гр.София,защото тези държавни архитекти ,що за архитекти са ,като с едно просто реално анализиране и то без усилие се вижда,че гр. София не се нуждае от презастрояване от вътре,а от облагородяване 😒! Виж от разширяване по външните и граници след Околовръстното шосе Да може ,там където няма да се изсичат дървета като се унищожават гиристи местности🙂
  • 19 Пирамида

    85 8 Отговор
    Балъци копувайте на Зелено още,как неразбирате,че в БГ 98% от инвеститорите са пирамиди с банките заедно,има регистър на фалирали фирми,всеки може да провери и да види какво се случва за 30 години,има повече фалирали фирми от колкото регистрирани за този период ТОВА Е ПАРАДОКС В СВЕТА!!!!

    Коментиран от #63

  • 20 Турция

    45 36 Отговор
    също е пред фалит. Кой се е хванал с Кремъл хаир не е видял.

    Коментиран от #33

  • 21 Builder

    56 1 Отговор
    Много преди ковид кризата в Младост до Кауфланд "инвеститорът" изкопа дупка, после стовари малко машини и изля бетон. И така дупката си стои много отдавна, няма движение, нищо. И контрол по проекта нямаше, де...нормално. Инвеститорът в Турция е ипотекирал жилищата на "зелено", преди да бъдат дадени на собствениците. Дано тук няма такава драма...

    Коментиран от #27

  • 22 Брендица

    17 7 Отговор
    Понеже се казва "Гаранти коза" не е зле да се прочете едно книжле за икономическите отношения на България със съседни държави в периода между 2-те войни 1919-1941, издателство 1989 като 1941 е.. 1919 е година коза. Може пък е да се намерят отговори по доста въпроси. Не съм я чела, давам идея..
  • 23 Сссс7

    61 2 Отговор
    Разбрахте ли най-после , кой застрои Черноморието? СОФИЙСКАТА СТРОИТЕЛНА МАФИЯ ! То , горкото не ви е виновно с нищо, че да го мразите ! Софиянци нямат никакъв шанс !Ще се здрависват от балконите !
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Има

    40 8 Отговор

    До коментар #3 от "324":

    нужда от чистка, всичката селяния да се изнесе. Тогава ще достатъчно от всичко.
  • 26 0000

    15 10 Отговор

    До коментар #17 от "Давид":

    Като ти стане невъзможно -враца баце.близко ти е
  • 27 Маde in bg

    32 0 Отговор

    До коментар #21 от "Builder":

    Тук наистина е съмнително,защото примерно в един квартал в София преди време направиха"Борса за цветя",но видиш ли вече години само яркият надпис в зелен цвят демек /еко/ ,който свети натрапващо вечер показва, че това е борса за цветя,докато от години такава не съществува ,дори и свободните разчертани паркоместа под евтиният от метална конструкция навес не са използвани,а само евтините "офиси" тип като контейнер под навеса са отдадени частично под наем/колкото да се вижда, че има дейнос/🙂,но нищо общо с бизнес цветя -какъвто може би е проекта! Е......, съмненията са ясни ! Колко,как,откъде,по-какъв проект вероятно са теглени средства за това Чудо🙂 Та ,така и с тези от тази Фирма😄

    Коментиран от #28

  • 28 Builder

    50 1 Отговор

    До коментар #27 от "Маde in bg":

    По-интересно е какво ще последва от българската страна на инвеститора. Ако питат хората, най-добре е там да има малък парк и детски площадки...
  • 29 1985

    19 4 Отговор

    До коментар #4 от "Кочо коня":

    Се намираха места. Навсякъде, дори и в центъра.
  • 30 Този отгоре гледа

    51 5 Отговор
    Независимо как му казват в България и в Турция
    Този отгоре има пръст във възмездието.
    И понеже имаше голяма акция срещу Иванчева
    Заради този строеж ,сега нещата си идват на мястото.

    Коментиран от #72

  • 31 Оня

    29 61 Отговор

    До коментар #11 от "Pilot":

    Иванчева дали е корумпирана нямам идея . Но толкова нескопосана и неадекватна кметица , едва ли е имало някъде в София! За Младост със сигурност е много по-добре , че тази карикатура не е кметица! Та затова хората гледаха отстрани , защото това недоразумение не бива да бъде допускано до тротоара на общината !

    Коментиран от #75

  • 32 YUI

    85 1 Отговор
    Честно да ви кажа, радвам се че плановете ви да съсипете хубав град като добавите 30-етажени такива в София, който по принцип нямаше много високи сгради, засега пропадат. Знам, че ще се намери друг инвеститор да си изпере парите чрез строителство, но дотогава мълчаливо ще се радвам и тайно ще се надявам да ми излезе късмета като се махна от София. Целият ми съзнателен живот съм изкарал в този град, което прави повече от 40г. Как успяхте да го превърнете в такава кочина, нагли, безочливи и корумпирани общинари?

    Коментиран от #37, #51

  • 33 история

    38 6 Отговор

    До коментар #20 от "Турция":

    Тя и България с каквото се е съюзила, все е рухвало. То не беше Кайзерова Германия, Трети Райх, Съветски Съюз... тъй че лошо им се пише на ЕС и НАТО.
  • 34 Коза Ностра,то други няма да дойдат...

    64 10 Отговор
    В България,само турски фирми за да смучат някакви европейски пари.За всичките си години на крадене и усвояване,групировката ГЕРБ успя да докара само турски фирми....Всички европейски държави имат производство на автомобили,а нашите изроди не успяха да вкарат дори и един производител в България.Представяте ли си какви далавери се въртят,какви комисионни ?Та един не успя да влезе и да направи завод.В Турция са 16 фирми от световна величина.Този наглец,Нарцис и простак,тиква и пъдарин не направи нищо добро за България,в историята ни няма по некадърни управляващи от престъпниците и бандитите на Герб и ортаците им от ДПС...

    Коментиран от #73

  • 35 Пада им се

    46 5 Отговор
    Заради връзката турски инвеститор ДПС Гешев Иванчева беше отстранена че и осъдена. Това е правовата държава България.
  • 36 Леско

    30 2 Отговор

    До коментар #1 от "4795":

    Поредната КУРВИЩИНА с която ще преебат хората! В тази държава не трябва да купуваш никога на зелено! Тези трябва да ги пуснат, като дивеч в някое ловно стопанство, а инвестиралите хора да са ловците!
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Младост

    48 8 Отговор
    Живеем в младост 3 от 25г. Всеки ден виждаме как заграждат парковете и градинките. Блоковете никнат като гъби. То няма толкова хора в България който да населят тези блокове. Да не споменавам паркоместата който са мираж.
    Българина е най големия мазухист.

    Коментиран от #67

  • 39 Ирена

    38 7 Отговор
    Страхотен Кеф.
    Няма да има нови тълпи новодомци от провинцията в и без това пренаселения кв. Младост.

    Коментиран от #43

  • 40 7777

    2 12 Отговор

    До коментар #4 от "Кочо коня":

    Ти освен за колата друго знаеш ли

    Коментиран от #41

  • 41 666

    5 8 Отговор

    До коментар #40 от "7777":

    Все едно да ти приказвам за моя телефон. Който струва повече от трошката ти.
  • 42 Готин

    13 4 Отговор
    ...и настана Велико преСеление. Сичкото селянин у софето. Софиени на село! Мъкаааа, мъка.
  • 43 Кореняк

    25 19 Отговор

    До коментар #39 от "Ирена":

    Младост е провинция, не знам защо се имате за нещо повече от другите.
  • 44 Ало общинарите

    22 5 Отговор
    Как преценихте да се строят толкова високи сгради в София? Стига толкова, не оставихте една градинка или празно място незастроено. След като пренастроите града вие може да се приберете на село, но ние оставаме при сътворението ви.
  • 45 Селянинът с кололото

    18 4 Отговор
    Интересно тия дето пишат за селяните какви са, познавах стари...софиянци..., Които казваха: баща ми имаше фабрика в Сливен и не знаеше какво да си прави парите...
  • 46 Алфа Вълкът

    7 10 Отговор

    До коментар #3 от "324":

    Като дойдем от село няма да ви живем в кирливите панелки като скотове.
  • 47 Be_google, жив и здрав съм :)))

    28 4 Отговор

    До коментар #8 от "kjl":

    За 7 г. В Германия не съм видял ни един шеф на фирма с бентли....ма ше пообиколя още все някъде ще има поне един.
  • 48 Един

    15 3 Отговор
    ЕС парите в далаверите на Бойко секнаха - и като няма келипир "инвеститора" се чупи!
  • 49 Виж сградите в истанбул

    4 12 Отговор

    До коментар #12 от "Кой68":

    Виж и сградите в София и тогава говори за строителство. Знам, че си свикнал на землянки и колиби... 😂😂😂

    Коментиран от #56

  • 50 bank

    7 1 Отговор
    Типичен турски инвеститор.....

    Коментиран от #52

  • 51 рада дълбоката

    2 5 Отговор

    До коментар #32 от "YUI":

    Да ти помогна ли въпреки че ако се понапънеш малко и сам ще се справиш ? Виж за кого гласувате там и ще се сетиш !

    Коментиран от #57

  • 52 де юре

    9 2 Отговор

    До коментар #50 от "bank":

    Ако не е турски ще е албански или сомалийски .
  • 53 Иван Колев

    9 1 Отговор
    Гаранти коза не ще да инвестира при Гаранти овца в Младост
  • 54 666

    9 3 Отговор
    Турски мошеници! Да им се отнеме разрешителното!
  • 55 Omega

    16 4 Отговор
    Имота на бъдещето е :каравана с фото панели на село,оранжерия,мотоциклет, 20в радиостанция и телескоп да гледаш звездите !
  • 56 Кой68

    6 1 Отговор

    До коментар #49 от "Виж сградите в истанбул":

    Защо съдиш за другите по себе си ...
    Работил съм в Турция ..
  • 57 YUI

    1 8 Отговор

    До коментар #51 от "рада дълбоката":

    Да се напъвам, ти сериозно ли? Аз не съм вие, не съм те.
    Индивид съм и не ми пречи да ти кажа за кого съм гласувал, за Васо Гюров бидейки част от Зелено движение, което е в обединение и се нарича Демократична България. В моя МИР бяхме първи далеч пред гроп и шоумена. Не са идеални, но са добър стартер пак. ;) И ти не се напъвай, моля, излизат лоши работи от напъване.
  • 58 Реалист 2

    22 1 Отговор
    В този пренаселен квартал , да изплющиш 20 и 30 етажни сгради стурско качество е нагло безумие .
    Но синята мафия владее Младост още от времето на Софиянски , който раздаваше парцели на обкръжението .
    Много пречеше Иванчева на мафията , но Бойко и Гешев и видяха сметката . А жителите на Младост не гъкнаха .
  • 59 zaro

    7 12 Отговор
    ТОВА Е.НЕ МОЖАХА ДА ИЗДЪРЖАТ НА КОРУПЦИЯТА В БЪЛГАРИЯ,А ИВАНЧЕВА ГИ РЕКЕТИРАШЕ И В СЪБОТА!
  • 60 Соломон Анжел

    6 0 Отговор

    До коментар #5 от "Builder":

    тия пък да не видят нещо! Барем да го бяха кръстили "Град на мечтите" , като моят 'щото и при мен беше така пари срещу мечти!
  • 61 😁😁😁😁

    7 2 Отговор
    ...руснаците са виновни...😁...
  • 62 Шпек

    4 1 Отговор

    До коментар #4 от "Кочо коня":

    А тия ,които живеят в Горубляне питаш ли ги?Там е един голям паркинг
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 а аз да питам

    6 1 Отговор
    Ам дупката дека я изкопаха, огромната, ся кой ша я заравя ?!
  • 65 ХАХАААААААААА

    3 1 Отговор
    ЕТО ВИ МЪДРО УПРАВЛЕНИЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! КАЗА ЛИ ВИ СЕ, ДА НЕ ГЛАСУВАТЕ ЗА ТАРАБУКИ, А????????????????????
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Продавач на боклуци

    10 1 Отговор

    До коментар #38 от "Младост":

    Паркоместата се закупуват в новите кооперации.НЕ са даденост.И като искате три автомобила ще купите три апартамента със съответните места.Аман от такива като вас- пет човека в един апартамент,ама всичките с коли.
  • 68 cornholio

    4 1 Отговор
    На печелившите честито!
  • 69 Голям

    5 2 Отговор
    Хахахаха давайте глупаци взимайте ипотеки, честито
  • 70 Кънчо

    3 1 Отговор
    Много наивно вярвате, че някой е купил от тази фирма. Проектите за небостъргачи у нас са пирамиди за опоскване на банките. Скоро очаквайте още един инвеститор на небостъргач да го последва.
  • 71 Бягайте да бягаме!

    5 0 Отговор
    Братя, все още има в България хубави китни малки градчета и села! Там се диша свободно и хората са по-добри. За съжаление, работа за младите хора трудно се намира. Но пенсионерите ще се чувстват много по-добре, отколкото в София.
  • 72 И аз да кажа

    10 1 Отговор

    До коментар #30 от "Този отгоре гледа":

    Всеки, който малко от малко се е занимавал със строителство и контакти с община "Младост" знае, че Иванчева беше корумпирана, ходеше на работа когато й скимне, обгради се с неграмотници и послушковци, облагодетелствуваше любовника си, изнасяше преписки и ги бавеше , изнудваше инвеститори да правят разни обекти по нейни визии или да правят дарения, отказваше срещи на онези, които я издигнаха (инициативният комитет се беше видял в чудо и обикаляше безпомощен телевизиите). И визията и поведението й бяха на неадекватно парвеню. Кметица на Франкфурт два мандата беше медицинска сестра, но жената беше прилична, държеше се обрано и градът видимо беше управляван добре. Нищо подобно не се видя при Иванчева!

    Коментиран от #78

  • 73 Вярвай си

    3 0 Отговор

    До коментар #34 от "Коза Ностра,то други няма да дойдат...":

    Работя промишлено проектиране и съм правил фабрики на гърци, швейцарци и шведи. Лъжеш на едро!
  • 74 ПенаОтНощнатаСм

    1 1 Отговор
    хохохо козата даде фира .. барем един гьол да изкопаят, че как хубаво крякаха жабите преди да заринат канала ... и ся като върнат Иванчева за кмет и нещата си идват на мястото
  • 75 Кмето

    1 1 Отговор

    До коментар #31 от "Оня":

    Ти къде беше кмет, та толкова знаеш смешко!
  • 76 Шайба

    2 0 Отговор
    Поне козата е гарантирана,да се утешават с нея инвестиралите.
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Койчо

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "4795":

    Как точно ?!