Отидете към основна версия

6 069 9

Отложиха конфискация на имотите на братя Галеви

  • галеви

Окръжният съд в Кюстендил е отложил за 13 декември 2017 г. делото за конфискуване на имуществото на т.нар. братя Галеви. Причината е големият обем документация, която трябва да бъде разгледана от вещите лица. Делото е заведено срещу Ангел Христов и Пламен Галев, съпругите им и контролираните от тях дружества от Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество на база Закона за отнемане в полза на държавата на имущество, придобито от престъпна дейност.

Искът е на стойност 4 250 189 лева и включва луксозни коли, недвижими имоти и дялове от фирми.

Целта на вещите лица е да покаже доходите на двамата бизнесмени и роднините им и дали то е достатъчно, за да се купят имотите, които притежават.

„Нямам представа как ще се развият нещата. Тези вещи лица за мен са непознати, но има база заради забавяне на тези неща. Има голям обем на материалите. Истината е, че нашият процес не предвижда някакви ограничителни срокове на производството”, каза пред медиите адвокат Капка Гергинова, представител на едно от дружествата на Пламен Галев и Ангел Христов в съдебния процес.

Според нея граждански процес не е лимитиран за достигане до някакъв резултат, както е например при наказателните дела. Постановената от съда икономическа експертиза изисква повече време за работа и тя ще бъде извършвана на база събраните писмени доказателства по делото.

Не е изключен и сценария да се поиска нова експертиза, ако тази не даде ясен отговор на поставените цели и предизвика спорни въпроси.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини