16 Март, 2013 10:25 16 410 14

Имуществото на Братя Галеви може да бъде конфискувано, макар и трудно

  • галеви-
  • имущество-
  • конфискуване
Имуществото на Братя Галеви може да бъде конфискувано, макар и трудно - 1
Снимка: БГНЕС

Имуществото на Ангел Христов и Пламен Галев, известни като Братя Галеви, може да бъде отнето, защото имат влезли в сила присъди, въпреки че двамата не са в България. Това обясни новият председател на Комисията за конфискуване на незаконно придобито имущество Пламен Георгиев в предаването „Тази събота” по bTV.

Той обаче обясни, че проблемът с Братя Галеви е липсата на собственост на тяхно име. „Законът обаче дава възможност да се докаже връзката между лицето и имуществото. Освен това комисията може да отнема имущество и от юридическо лице, което наказателното право не позволява,” отбеляза Пламен Георгиев.

Председателят на комисията обаче подчерта, че запорът и конфискацията на имущество подлежи на съдебен контрол. Той увери, че няма място за опасения от злоупотреби.

Законът за отнемане на имущество, по който работи и комисията, предвижда производство срещу гражданин да бъде започнато при повдигането на обвинение и при наличието на повече от 250 000 лв. доход с недоказан произход. „Няма опасност да бъде отнето имуществото на невинен гражданин,” увери Пламен Георгиев и подчерта, че докато преди гражданите трябвало да доказват произхода на доходите си, сега е обратното – комисията трябва да докаже незаконността им.

Той отбеляза още, че законът предвижда и отговорност на държавата за защита на гражданите в случай на неоправдано отнемане на имущество.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 диан

    1 0 Отговор
    МОЖЕ да бъде отнето
    но може и да НЕ МОЖЕ:)
  • 2 плондер

    1 0 Отговор
    да им го конфискуват какво 4акат,ако се касаеше да конфискуват имуществото на някой обикновен маймун като мен те отдавна да го бяха конфискували
  • 3 содом

    1 2 Отговор
    ше им пръднат на у.
  • 4 дренка

    1 1 Отговор
    ще вземе да излезе неоправдано отнемането на имуществото, иди после, държаво, се оправяй с Хага и др. места по Европа
  • 5 Human

    1 0 Отговор
    ... ако гепите един хляб за да се нахраните, никой няма да се замисли дали това е престъпление и да ви търси отговорност, дори и в затвора ще ви хвърлят. Каква ти държава, какъв ти съд. А тези двамата милиони левове заграбиха, а съдии и прокурори мислят какво да направят, че да се покрие всичко. Поне за едно нещо беше прав един американски посланик в БГ, че тук има две съдебни системи - една за бедни с цялата тежест на закона, и друга за богати - където законите не важат. Няма справедливост!
  • 6 GOGO

    1 0 Отговор
    Изпуснали са питомното, сега гонят дивото!
  • 7 Гнида

    1 1 Отговор
    Тези двамата , с интелигентните физиономии щяха да съжаляват като ги хване Бойко.Дори доброволно щяха да се предадат.Но какво да направим като не знаят че са осъдени , дори вестници не четат и телевизия не гледат.Кой знае от кой остров се смеят на пожарникара , пият си уискито и пафкат пури.Резил господа цв цв и б б.

    Коментиран от #13

  • 8 Полиция

    1 1 Отговор
    Оф писна ми не само си гнида по ник ами и на акъл си гнида щото цвцв и бб не са ги пуснали нито усъдили незнам дали знаеш но има институция наречена съд която съди и пуска но като гледам кви ги пишеш не блестиш с особен интелект!!!!

    Коментиран от #9

  • 9 + НОВА ШВАБИЯ +

    1 1 Отговор

    До коментар #8 от "Полиция":

    ТИ ЛИ СИ ОРАТОРА ТУКА ... ? А ЕНИЧАРИН ? ОТИВАЙ ДА СЕ НАВЕЖДАШ НА НАЧАЛНИЦИТЕ СИ И ДА ИЗПЪЛНЯВАШ МАЛОУМНИ ЗАПОВЕДИ КАТО НАПРИМЕР :– ЛАПНИ ДУЛОТО . КОМПЛЕКСИРАН НЕСРЕТНИК С ПРОФЕСИЯ - БЕЗДЕЛНИК . НИКАКВИ УВЕЛИЧЕНИЯ ЗА ВАС ДАЖЕ И ТОВА КОЕТО ВИ СЕ ДАВА Е ПРЕМНОГО. В РАЙОННИТЕ УПРАВЛЕНИЯ НЕ СПИРАТЕ ДА СЕ ПОДИГРАВАТЕ С НЕЩАСТИЕТО НА ХОРАТА . ШАЙКА ОТ УЗАКОНЕНИ ПРЕСТЪПНИЦИ .
  • 10 гнида

    1 0 Отговор
    Обикновено становището ми е подкрепено с факти.Не ползвам кавички , защото цитирам по памет.Ако ти 8 не се сещаш как б.б. говореше , че галеви ще съжаляват си с много плитка памет.Ако не ти харесва , че съм критичен твой проблем.Но не забравям кой политик какво е говорил и какво е обещал.Това беше след присъдата на галеви.Сещаш ли се?
    п.п. Пише се осъдил , а не усъдил
  • 11 гост

    1 0 Отговор
    в полза на боико тои ще го нагласи...........
  • 12 ВИП АМГ

    0 0 Отговор
    shte im vzemete m....i
  • 13 haryyy

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Гнида":

    хаиде стига с този Бойко,бил да ги хване,за6то се занимавате с хората незнам,гледаите си йивота и тва е
  • 14 поздрав от братя Галеви

    0 0 Отговор
    Notis Sfakianakis - Kalo Taxidi [You Tube]