Отидете към основна версия

10 858 2

Наполовина рухна къщата на Перата

  • къща-
  • бургас-
  • срутване-
  • перата
Снимка: 24 часа

Пресен изкоп на новострояща се сграда подкопа къщата на семейството на Петър Низамов – Перата и тя рухна наполовина, съобщава в-к „Телеграф”. Една от стените е изцяло срината и имотът е опасен за обитаване. Инцидентът е станал преди няколко дни, но става достояние на медиите едва днес.

Строителната фирма „Инвестстройпроект" започнала да копае изкоп за основите на нова кооперация. Къщата на Низамови не издържала, основите поддали и рухнала наполовина. До тогава в нея са живеели майката и сестрата на Перата. Те обаче са били евакуирани преди инцидента, защото строителят се опасявал, че е твърде възможно старото здание в центъра на Бургас да не издържи.

Собственикът на „Инвестстройпроект" е бившият заместник кмет на Бургас Красимир Николов, който бе в екипа на бившия градоначалник Йоан Костадинов. Той е поел договорно задължение да възстанови изцяло щетите.

„Къщата на Низамови е много стара и още преди да започнем строежа, ние разговаряхме с тях. Това е къща на 130 години, без основи, много паянтова. Предупредихме ги, че има опасност да пострада и сключихме предварителен договор, че ако се стигне до щети, ще извършим възстановяване за наша сметка. Помолихме ги да се евакуират преди да започнем да копаем и те се изнесоха. Нямали сме никакви проблеми с тях, хората проявиха разбиране и сами си дават сметка за лошото състояние на къщата. След като се изнесоха хората, ние им платихме квартирата. Укрепихме къщата преди да започнем изкопа, но това не помогна. Освен това, избиха и подпочвени води, които допълнително повлияха на срутването", каза Красимир Николов.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Простреляха Петър Низамов – Перата

    Простреляха Петър Низамов – Перата в Бургас тази нощ. Това потвърди за Нова телевизия говорителят на МВР-Бургас. Стрелбата срещу него е извър ...
    27.06.2018
    13 466
    27