Отидете към основна версия

3 232 7

Стотици са против строежа на небостъргач

  • небостъргач-
  • строителство-
  • никми

„За мен Бойко Борисов е най-големият виновник за разрешеното строителство на 43-етажната сграда в градинката в квартал "Стрелбище", каза общинският съветник от групата на "БСП Лява България" Борис Цветков, който участва в протеста на граждани срещу изграждането на небостъргача.

За малко повече от час в горещия четвъртък хората събраха над 400 подписа срещу разрешението за строеж на огромната сграда на кръстовището на булевардите "България" и "Петко Ю. Тодоров". Протестът на гражданите от "Стрелбище" беше подкрепен и от народния представител от групата на "БСП за България" Румен Георгиев, както и от общинския съветник от социалистите Николай Николов.

Датата на следващия протест е 13 юли отново в 19.00 часа в градинката.

Според Цветков цялата история започва когато Столична община по времето на кметуването на Бойко Борисов "разменя кон за кокошка". "Тогава съветниците, въпреки че групата на БСП гласува против, приемат заменка в полза на частната фирма, която в момента иска да строи небостъргача. Бойко Борисов като кмет има право да върне това решение, но не го прави. А иначе парадира, че защитава обществения интерес. И от този момент частната фирма започва битките си за разрешение за строителство, което в крайна сметка получава и заради което днес ставаме свидетели на тези протести".

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини