Last news in Fakti

10 Август, 2017 19:21 13 284 24

НИКМИ огради имота си, върху който ще строи небостъргач (СНИМКИ)

  • небостъргач-
  • стрелбище-
  • никми-
  • ограда
НИКМИ огради имота си, върху който ще строи небостъргач (СНИМКИ) - 1
Снимки: Факти.бг ©

Скандалният казус около строителството на 43-етажен небостъргач в София премина в следваща фаза. От няколко дни инвеститорът собственик на терена е заградил парцела си, а от 9 август вече е преградил и улицата. Мястото на ограждение е ъгъла на бул. "България" и ул. "Майор П. Тошев".

„Няма издавани никакви разрешения за строителство. Предходният парламент не успя да приеме предложенията за промени за оградите. Те имат право да си сложат огради. При главният архитект се подготвя заповед да има достъп за преминаване”, коментираха за Факти.бг от Столична община.

НИКМИ огради имота си, върху който ще строи небостъргач (СНИМКИ)

На 9 август преди обяд са се появили работници, които са преградили и улицата. Те са изсекли и няколко дървета. Половината от улицата попада в терена на собственика и по документи не съществува. Улицата обаче се използва от жителите на квартала.

До загражденията вече има и поставена будка и имотът се охранява от пенсионер, видя репортер на Факти.бг. Съгласно Общия устройствен план (ОУП) на Столичната община от 2009 г. парцелът е зелена площ. Инвеститорът успява чрез съда да си издейства правото да построи високата сграда. Според магистратите ОУП не важи за конкретния терен на НИКМИ и общината трябва отново да се произнесе. Хората от района замислят пореден протест.

НИКМИ огради имота си, върху който ще строи небостъргач (СНИМКИ)

НИКМИ огради имота си, върху който ще строи небостъргач (СНИМКИ)


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    49 5 Отговор
    Ма как ни въй срам бе, да оставите толкова грозна зеленина и дървета в столицата- я по-добре небостъргач.
  • 2 Гюнтер

    28 2 Отговор
    Започнаха да се самоизяждат.
  • 3 коки

    32 2 Отговор
    Честито на печелившите,още небостъргачи да строят, улици въобще не трябват,ще раздават крила на хората и проблема с градския транспорт ще се реши,така хем жилища ще има хем въпроса със задръстванията ще се реши
  • 4 hmhmhm

    36 7 Отговор
    Решението е лесно. Да се махнем от БГ и без това нищо не става от хората управляващи тук.

    Коментиран от #18

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Как може Никми бе

    22 6 Отговор
    Как може да си сложат такова глупаво име - "Никми" !!??? нямат ли усет към стил или добро звучене, ако се казват Никми кой знае каква грозотия ще построят, небостъргача е никому ненужен, само ще задръсти и без това натовареното кръстовище

    Коментиран от #16

  • 7 Пазарен Либерализатор

    20 2 Отговор
    Изглежда софиянци трябва да привикват с частната собственост.
  • 8 вотоенаеб

    21 3 Отговор
    Тъжно! Нещата вървят все по-зле.
  • 9 Бай Тошо

    35 5 Отговор
    Нали все за Бойко гласуваме, значи така искаме да се случват нещата в държавата
  • 10 сватски съвет

    14 0 Отговор
    Софиянски е събрал родата по случая в поручик Чунчево
    и чакат да дойде и свата Божков та да обсъдят направо на място и положението из Каварненско
  • 11 ЛОГОБОТ

    12 2 Отговор
    защо не отчуждят неговия имот и да минава улица имало проект за нова улица трябва да се отчужди имот ами ако е на някой който не иска да си дава имота тоз наглец като иска небостъргач да се оправя веднага да отчуждава други имоти не неговия
  • 12 киро

    14 0 Отговор
    след 15-20 г. в БГ ще останат само цигани и пенсионери, тъкмо да имат къде да живеят.
  • 13 Частна собственост

    15 1 Отговор
    Много интересно. Кой как разсъждава? Едни хора си защитават собственоста, а други улицата от която половината не съшествува в градоустройствения план. Кой е виновен??? Общината или собственика??? Този който си защитава имота или този който е направил улицата на чужд имот ?
  • 14 Темида

    7 4 Отговор
    Протестирайте срещу БЕЗЗАКОНИЕТО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    гадни егоисти.
  • 15 Еко активист

    17 21 Отговор
    Много софиянци ( от село ) се застъпват за зеленината и дърветата в столицата. Само са забравили, че това е столица не е село . Там се строят бизнес и административни сгради. Който иска зеленина да се ВРЪЩА НА СЕЛО или в най близкия до неговото село град. Така София от 2 милиона ще останат към 800000 човека и никой инвеститор няма да иска да строи.
  • 16 Име

    5 3 Отговор

    До коментар #6 от "Как може Никми бе":

    Ти пък как се казваш бе? Я кажи да се посмеем и на теб! До сега само избиване на комплекси на тема "Имена" не бях виждал...Да не се казваш Жосефиньо Факултетски...звучи много по-благозлучно
  • 17 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    9 5 Отговор
    Да гърми аеца иначе нема оправия само тежка ядрена експлозия ще сложи край на тез абсурди и алчност
  • 18 Къде

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "hmhmhm":

    предлагате да отидем?
  • 19 Пешо

    4 0 Отговор
    НИКМИ е съкращение и означава Народна Истерична Масова Културна Идилия.

    Коментиран от #20

  • 20 Гошо

    3 0 Отговор

    До коментар #19 от "Пешо":

    ...Културно-Масова...
  • 21 Anton

    15 9 Отговор
    Мнго ми е смешно как никми ви го сложиха съвсем законно. Сега ше ревете че има ограда....жалки комплексирани човечета. Бъдете сигурни в едно : дали след 1 или 5 год. Там ше има сграда.....
    А всеки който иска зеленина е свободен да заминава да живее в селата около София. Ама ганя е прост селтак и иска хем в столицата хем зелено. Няма такъв филм!
    И за протоколос: нямам обшо нито с никни нито със строителен бизнес. Просто ненавиждам селяни дошли от горно уйдормирише да дават идеи как да се развива града. Който иска зелено марш към околностите на София !
  • 22 По темата

    2 1 Отговор
    Относно коментарите на някои хора, че "който иска зеленина и тишина да ходи на село" мисля, че като цяло са прави, но по своето същество в България това е трудно постижимо защото в 70% от селата има проблеми с тока и водата, а д не говорим, че ако селото не е близо до някой от 4-те най-големи града просто няма да има работа. Лично аз предпочитам зеленината, спокойствието и гледките и затова живея в огромна къща в полите на Витоша. Хората до някъде са прави, че е добре да има зеленина, но да не забравят, че щом са си избрали да живеят в града, няма как да им е хем тихо, хем зелено. Просто по своето същество една столица не може да е такава. Иначе според мен българите си искат къща и двор, а не да се бутат по няколко хора в двустаен апартамент. Не мисля, че има човек който дълбоко от душата си би казал, че предпочита апартамент пред къща.
  • 23 нико

    1 0 Отговор
    Законите умишлено се правят така,че подобни прояви на алчни собственици да са напълно безнаказани.За пореден път с този акт ни се показва,че държава НЯМА!
  • 24 скъсан

    2 1 Отговор
    Предлагам да им позволят да построят още един небостъргач
    на ОРЛОВ МОСТ.
    Той не е нужен на софиянци.