Отидете към основна версия

9 169 4

Продават исторически замък само за 17 млн. USD (СНИМКИ)

  • замък-
  • франция-
  • продажба
Снимка: Shutterstock

Историческият замък La Barben в южна Франция е обявен за продажба. Цената на придобиване е 17 млн. USD. В сградата, която е почти на 1000 г., е живяло френското кралско семейство.

На площ от 307 хектара бъдещият собственик може да се занимава с екстравагантни спортове като лов на елени, птици и сърни, а в двете реки, които пресичат имота, може да се практикува риболов. Самата сграда е разгъната застроена площ от 5185 кв.м. Новият стопанин ще има на разположение 60 стаи решени в различни архитектурни стилове. Част от помещенията са с френски, а други с пъстри тапети. Срещу 150 USD на нощ някои от стаите могат да бъдат наети.

Неизменна част от замъците са и градини. В случая големината на тази е 10 000 кв.м., а проектът е на френски ландшафт архитект и главен градинар на Луи XIV Андре льо Нотър.

Най-дълго – 500 години, замъкът е бил собственост на семейство ди Форбин. През 60-те години на миналия век преминава в ръцете на бащата на сегашната собственичка. Причината за продажбата, че собствениците искат да се оттеглят от семейния бизнес.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини