Отидете към основна версия

13 326 24

НИКМИ огради имота си, върху който ще строи небостъргач (СНИМКИ)

  • небостъргач-
  • стрелбище-
  • никми-
  • ограда
Снимки: Факти.бг ©

Скандалният казус около строителството на 43-етажен небостъргач в София премина в следваща фаза. От няколко дни инвеститорът собственик на терена е заградил парцела си, а от 9 август вече е преградил и улицата. Мястото на ограждение е ъгъла на бул. "България" и ул. "Майор П. Тошев".

„Няма издавани никакви разрешения за строителство. Предходният парламент не успя да приеме предложенията за промени за оградите. Те имат право да си сложат огради. При главният архитект се подготвя заповед да има достъп за преминаване”, коментираха за Факти.бг от Столична община.

На 9 август преди обяд са се появили работници, които са преградили и улицата. Те са изсекли и няколко дървета. Половината от улицата попада в терена на собственика и по документи не съществува. Улицата обаче се използва от жителите на квартала.

До загражденията вече има и поставена будка и имотът се охранява от пенсионер, видя репортер на Факти.бг. Съгласно Общия устройствен план (ОУП) на Столичната община от 2009 г. парцелът е зелена площ. Инвеститорът успява чрез съда да си издейства правото да построи високата сграда. Според магистратите ОУП не важи за конкретния терен на НИКМИ и общината трябва отново да се произнесе. Хората от района замислят пореден протест.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини