Отидете към основна версия

3 327 18

На бунт срещу строежа на небостъргач (СНИМКИ)

  • стрелбище-
  • небостъргач-
  • никми
Снимки: Факти.бг ©

Дирекция „Общински строителен контрол” на Столична община е издала заповед на фирма НИКМИ да премахне оградата, която спира движението по пътя, минаващ през бъдещия небостъргач в кв. „Стрелбище”, съобщиха от общината. Действието е резултат от днешния бунт на жителите на квартала, които блокираха булевардите „България” и „Иван Гешов". Той дойде в резултат на разрушената днес улица, по която вече не е възможно преминаването на автомобили. По този начин се блокира изходът с превозни средства на стотици живущи в района и се налага да заобикалят по съседни улици.

От общината посочиха, че оградата възпрепятства и достъпа до канализационен колектор и водопровод. Екипи на район „Триадица” и дирекция „Зелени системи” са издали предписания на собствениците. „В момента, в който инвеститора разрушава улицата, има заповед за отваряне на улицата и той много добре знаяе това. Заповедта е връчена днес. Аз лично уведомих хората на обекта да спрат разрушаването на улицата, но те продължиха”, посочи районният кмет Николай Терзиев.

Сред протестиращите се прокрадна информация, че компанията инвеститор нарочно е избързала да загради терена си и да започне разчистването му, за да може след това общината да им предложи компенсация без значение дали ще парична или замяна за друг терен.

Протестите вероятно ще продължат, тъй като от компанията инвеститор заявиха, че са готови да се обърнат към прокуратурата, а живущите в квартала – че ще продължат с протестите.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини