Отидете към основна версия

8 389 9

Да загубиш 900 млн. USD за няколко часа

  • лас вегас-
  • хотел-
  • стрелба-
  • акции
Снимки: АР/БТА

Акциите на компанията, която е собственост на хотела, от който американец уби 59 души по време на концерт в Лас Вегас и рани над 515, рязко спаднаха. Само за няколко часа акциите на MGM Resorts International поевтиняха до степен, до която пазарната капитализация на компанията се стопи с над 900 млн. USD.

Хотел Mandalay Bay в Лас Вегас е само част от имотите, които MGM Resorts International притежава. Тя е собственик на 27 луксозни имоти и курорти както в САЩ, така и в чужбина.

Това не е първият път, когато MGM Resorts International търпи огромни загуби от подобни трагедии. Последният по-голям случаи е от 1980 г. Тогава от лобито на MGM Grand Hotel в Лас Вегас започна пожар и отне живота на 84 души. По-късно компанията построи на мястото на този хотел нов с името MGM Grand.

Трагедията разиграла се в Лас Вегас се отрази на цената на акциите и на други хотели в меката на хазартния бизнес, макар и само в рамките на понеделнишкия ден. Става дума за Caesars Entertainment, Red Rock Resorts и Boyd Gaming Corp. те успяха да възстановят позициите си бързо и още същия ден да затворят при непроменени нива

.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини