Отидете към основна версия

13 031 19

Събориха барбекюто на цар Киро в Катуница

  • цар киро-
  • катуница-
  • имоти-
  • събаряне

Цар Киро вече няма нито един имот в с. Катуница. Това стана след като днес (бел.ред. 1 ноември) беше съборено известното барбекю на царя в пловдивското село. Постройката е с площ 50 кв.м. До принудителното събаряне се стигна, тъй като собственикът на имота –Кирил Рашков, не е премахнал постройката доброволно.

Барбекюто беше част от хасиендата на известния ром, която също е била построена незаконно и съборена през 2012 г. Това беше и първата премахната сграда, собственост на семейство Рашкови, в Катуница.

След събаряне на барбекюто, багерите ще премахнат лятната кухня и оградата на къщата на Събка Рашкова, която е дъщеря на цар Киро. За разлика от имота, който е законно построен, пристройката и оградата не са.

Сагата около незаконността на недвижимите имоти на Кирил Рашков датира от 2011 г. Тогава РДНСК Пловдив издаде заповеди за премахване на 9 обекта, собственост на ромския бос. Сред тях бяха покрита тераса на една от притежаваните от него сгради, къща и огради на някои от имотите му.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Цар Киро дължи 42 000 лв. данъци

    Шестима души от фамилията на Кирил Рашков, известен още като цар Киро, дължат близо 42 000 лв. данък сгради, автомобили и такса смет. „Дадени ...
    12.11.2018
    4 225
    12
  • Хотелът на Цар Киро в Пловдив е узаконен

    От няколко месеца Кирил Рашков, известен като Цар Киро и неговата съпруга Костадинка живеят в хотел в центъра на Пловдив. Сградата е известна с тов ...
    09.06.2014
    6 769
    4