Отидете към основна версия

7 256 7

Новите къщи на Хитрино

  • хитрино

Близо година след взрива на влак в района на гара Хитрино, в резултат, на който десетки души останаха без покрив над главата си, вече са готови и първите къщи. Нови домове имат тези, които се намират в непосредствена близост до жп линията. Къщите са със съвременна архитектура.

Външната облицовката е с винилови плоскости. Материалът е с топлоизолационна, хидроизолационна и шумоизолационна система и замества традиционните мазилки при облицовка на нови сгради и /или реконструкция на стари. Плоскостите се поставят лесно и не се нуждаят от допълнителна поддръжка след монтирането им.

Други 37 къщи са ремонтирани, а за 15 предстои да бъдат сключени договори за строителство. „Ако някой си е мислил, че в рамките на седем, осем, девет месеца ще заличим всичко и няма да има следа от инцидента в Хитрино, мисля, че с подобни ситуации не се е занимавал. Ние, като екип, от Обществения и Общинския съвет, имаме амбицията това, което правим за възстановяването на Хитрино, да бъде като показно за страната как се излиза от подобна тежка ситуация", каза кметът Нуридин Исмаил.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини