Отидете към основна версия

5 988 8

Бижуто на Катар (СНИМКИ)

  • катар-
  • доха-
  • летище

Архитектура

Технологиите дават невероятен полет на архитектурната мисъл. В света вече съществуват и са в процес на изграждане действително невероятни сгради-шедьоври. Сред тях е летище „Хамад” в Доха (Катар). Едва ли има пътник, който преминава през него и който да не иска да остане поне няколко часа, за да разгледа как най-модерните технологии са вплетени в една екстравагантна архитектура.

Летището отваря врати през месец май 2014 г. В него пътниците могат да си приложат няколкочасова шопинг терапия в бутици на световноизвестни марки, които предлагат буквално всичко – козметика, дрехи, обувки, аксесоари, електроника, бижута и часовници, книги, музика и филми, произведения на изкуството, храни и напитки от цял свят, спортно оборудване.

Интересното е, че повечето магазини залагат не толкова на стоките, а на това да предоставят на клиента едно интерактивно преживяване. В един от най-големите магазини за играчки има огромна площ за игра, на която избраните играчки могат да бъдат пробвани. Услуга, която привлича не само малки, но и големи.

Лаундж зоните са запазената марка на всяко летище. Салони има по целия терминал. Интериорът им е така решен, че предразполага към релаксация. На разположение на пътниците са стаи за отдих, конферентни зали, бизнес център, душове и кътове за пушачи. Разбира се, всичко това е допълнено от високоскоростен интернет. Отличната кухня от изтънчени блюда също е неизменна част от преживяването.

Скулпторите. Това е запазената марка на „Хамад”. Някои от тях са създадени специално за летището, а други гостуват за кратко.

На пет места на аеропорта са разположени работни станции. Те са оборудвани с бюра и компютри. От там всеки пътник има безплатен достъп до интернет. Има и зарядни за телефон, таблет или лаптоп. Макар телефоните вече напълно да са заменени от смартфони, на летището в Доха има телефонни кабини. От там може да се разговаря с всяка точка по света. Единствено е необходимо да се купи предплатена карта от Qatar Duty Free.

Черешката на тортата е хотелът, който се намира на територията на летището и SPA центъра към него. Той може да се използва и от пътници, чийто времеви промеждутък между полетите е под 5 часа. Елегантност и уют. Така накратко могат да бъдат описани стаите и апартаментите. На разположение на пътниците са румсървиз, SPA центъра и фитнеса на хотела, както и две игрища за скуош.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Лоши дни за пазара на жилища в Катар

    През следващите три години Катар планира да увеличи жилищния си фонд с 50%, а този на офиси – с 40%. Строителната активност е насочена към луксо ...
    19.02.2019
    7 645
    6
  • Чужденци ще могат да купуват имоти в Катар

    Пазарът на недвижими имоти на Катар се отваря за чужденци. Това нововъведение, предприето от правителството на страната, е с цел стимулиране на местна ...
    01.11.2018
    4 517
    3
  • Катар строи завод за 9 млрд. EUR

    Катар ще инвестира 9 млрд. EUR в строителството на завод за електромобили. В него ще има 12 поточни линии, които ще работят 24 часа в денонощието. Пла ...
    20.09.2018
    3 925
    5