Отидете към основна версия

3 539 24

Строител на „Алепу”: Строим законно

  • строеж-
  • днск-
  • спиране-
  • позиция-
  • море-
  • главболгарстрой

„Главболгарстрой” с позиция относно решение на ДНСК

„Категорично потвърждаваме вече изразеното от наша страна становище, че строителните дейности се извършват законно и след като са изпълнени всички необходими процедури съгласно екологичното и строително законодателство, както и в съответствие с най-добрата строителна практика”, пише в позиция изпратена до медиите „Главболгарстрой“ по повод изявлението на директора на ДНСК за спиране на строителството на „Алепу“ с цел извършване на пълна проверка. От дружеството заявяват, че приветстват публично инициативата съответните държавни институции да извършат незабавна проверка относно законността на строежа и уверяват, че ще окажат пълно съдействие на контролните органи. "Уверени сме, че пълната и задълбочена проверка ще установи отсъствието на нарушения при изграждането на укрепителните съоръжения".

„Длъжни сме да напомним, че имотът не е собственост на „Главболгарстрой“ и нашата компания няма никаква връзка с преобразуването на собствеността върху земята от общинска в частна и превръщането на имота в урегулирана територия, което позволява неговото застрояване, както и по какъв начин е придобита собствеността върху имота и как същият е бил отреден за ваканционно строителство. По тази причина смятаме, че не е коректно да бъдем свързвани със събития, в които нямаме никакво участие", се посочва още в позицията на компанията.

"В заключение искаме още веднъж да подчертаем, че на проверявания имот се извършва само и единствено първа фаза от строителните работи, а именно укрепване на активно свлачище, картирано преди повече от 40 години. Регистрирано е в Геозащита Варна под номер BGS 21.67800-03 през февруари 2009 г., когато се активизира. Причината да се стартира скъпоструващо и технически сложно укрепване е, че вече десет години активното свлачище срутва пътя и прави плажа неизползваем, като същевременно застрашава живота и здравето на хората, преминаващи пеша или с автомобилите си", уточняват от „Главболгарстрой“.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини