25 Януари, 2019 18:08 3 525 24

Строител на „Алепу”: Строим законно

  • строеж-
  • днск-
  • спиране-
  • позиция-
  • море-
  • главболгарстрой

„Главболгарстрой” с позиция относно решение на ДНСК

„Категорично потвърждаваме вече изразеното от наша страна становище, че строителните дейности се извършват законно и след като са изпълнени всички необходими процедури съгласно екологичното и строително законодателство, както и в съответствие с най-добрата строителна практика”, пише в позиция изпратена до медиите „Главболгарстрой“ по повод изявлението на директора на ДНСК за спиране на строителството на „Алепу“ с цел извършване на пълна проверка. От дружеството заявяват, че приветстват публично инициативата съответните държавни институции да извършат незабавна проверка относно законността на строежа и уверяват, че ще окажат пълно съдействие на контролните органи. "Уверени сме, че пълната и задълбочена проверка ще установи отсъствието на нарушения при изграждането на укрепителните съоръжения".

„Длъжни сме да напомним, че имотът не е собственост на „Главболгарстрой“ и нашата компания няма никаква връзка с преобразуването на собствеността върху земята от общинска в частна и превръщането на имота в урегулирана територия, което позволява неговото застрояване, както и по какъв начин е придобита собствеността върху имота и как същият е бил отреден за ваканционно строителство. По тази причина смятаме, че не е коректно да бъдем свързвани със събития, в които нямаме никакво участие", се посочва още в позицията на компанията.

"В заключение искаме още веднъж да подчертаем, че на проверявания имот се извършва само и единствено първа фаза от строителните работи, а именно укрепване на активно свлачище, картирано преди повече от 40 години. Регистрирано е в Геозащита Варна под номер BGS 21.67800-03 през февруари 2009 г., когато се активизира. Причината да се стартира скъпоструващо и технически сложно укрепване е, че вече десет години активното свлачище срутва пътя и прави плажа неизползваем, като същевременно застрашава живота и здравето на хората, преминаващи пеша или с автомобилите си", уточняват от „Главболгарстрой“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Цирк Балкански

    13 0 Отговор
    😸😸😸😸😸😸😸😸😸
  • 2 Киро

    18 0 Отговор
    Законно ама не сте платили на партията а идват избори и трябват пари за купуване на гласове.
  • 3 ДДД

    13 1 Отговор
    Не ни управляват малоумници.Знаем че е законно,но не е редно.

    Коментиран от #20

  • 4 продажна демокрация

    18 0 Отговор
    Всичко е законно, разбира се. Учудвам се, че някой бандит още не си построил палат на жълтите павета в София - съвсем законно....
  • 5 Иво Чешмеджиев

    14 2 Отговор
    Регистрирано е в "Геозащита Варна", демек ТИМ Варна е проспал проблема, така ли??? Разберете, че НИЩО не излиза в медиите, което може да засегне дейността на конкретна фирма, която е подчинена на групировка. ТИМ Варна и ДПС са сиамски близнаци и не ми стига акъла КОЙ е успял да намери топки, че да пише против тях...

    Коментиран от #14

  • 6 жител на Созопол

    10 2 Отговор
    "прави плажа неизползуваем,застрашава живота и здравето на хората,преминаващи пеша или с автомобилите си" Професията ми е шьофиор в региона.Минавам по пет пъти на седмица покрай "шофьорския" плаж.Жив и здрав съм.Нищо не ме е заплашило.Спомням си,че един от акционерите имащи интерес в района е идин бивш министър на строежите и ГЛАВБУЛГАРСТРОЙ.Тия изявления да си ги заврат дето слънце не огрява.Може и да сме прости,ама не до там.
  • 7 Бай Шиле

    14 0 Отговор
    СТРОИТЕ ЗАКОННО, НА НЕЗАКОННО ПРИДОБИТИ ЗЕМИ.
  • 8 Възмутен реститут

    4 3 Отговор
    ВСИЧКО Е ЗАКОННО! Преди 20 години подадох иск за реституция.Трима почтенни възрастни хора се подписаха,че плажа е бил нива на баба ми.След това го продадох на фирма нямаща нищо общо с Главбулгарстрой.Защо сега да не си строят?НИЕ ДЕМОКРАЦИЯ ЛИ СМЕ ИЛИ НЕ?

    Коментиран от #11

  • 9 Бай Шиле

    11 0 Отговор
    А бе има нещо съмнително в едър план.Защо се задълбават дали има разрешения за поставяне на мобилна тоалетна или ограда.Защо не се разследва как плажове и скалисти брегове са реституирани като "земеделска земя".Oчевидния бандитизъм по Черноморието е видим с просто око.Защо правосъдието да не прегледа фалшивите реституции?

    Коментиран от #12

  • 10 Бай Шиле

    14 0 Отговор
    Изключителната държавна собственост - брега на южното черноморие бяха разпродадени от предишния кмет на Царево.Сегашният само оглозгва кокала.Бившият сега е шеф в Горското,а настоящият е бивш служител там.Въпрос за 5 лева: как гората в къмпинг Арапя бе обявена за "урбанизирана територия"?
  • 11 Хрис

    6 0 Отговор

    До коментар #8 от "Възмутен реститут":

    Ти да не говориш за онва малко лозенце на харманския плаж от 300 кв м. с трисетина келяви чукана,което превърнахте в 3 декара в рамките на плажната ивица, построихте хотели и през зимата ги предпазвате от морските бури с пясъчни диги. И какво почерпи свидетелите си "почтените възрастни хора" -с двоика кебапчета и по една лимонаТа.
  • 12 Хрис

    7 0 Отговор

    До коментар #9 от "Бай Шиле":

    Земите се връщаха на соствениците им от поземлените комисии въз основа на т.н. емлячни регистри и нотариални актове. Лицата, обработвали дадена земя, не отбелязана в посочените документи, доказвали това в съда с трима сведетели. Последното е било масова практика в черноморските общини в резултат на което се доказва, че върху осолените плажове и брулените от морскит ветрове скали се е раждалоло жито и растели овощни дръвчета. П.С. Поземлените комисии, преднамерено или не, със закон бяха освободени от всякаква съдебна одговорност за действията си.
  • 13 Бате СЕР ГЕЙ

    6 0 Отговор
    Добър дееееен България ,което не става с пари, става с изпълнител Главболгарстрой. Нов Български патент, укрепване на свлачище с хотел.
  • 14 Дончев

    2 2 Отговор

    До коментар #5 от "Иво Чешмеджиев":

    Глупости пишеш. В геозащита Варна е регистирано само свлачището и то преди 40 години. Това няма общо с решението да се строи там. Алепу е бургаска област.
  • 15 Бургас

    6 0 Отговор
    Как не ги и срам всички които коментират строителството на Алпите,за какво укрепване говорят. Не виждате ли основите,колоните и разпределителните стени в основите,за етажите по нива. И бъдещата сграда ще е 12 етажна от ниво море,защото к.0.00 е от пътя .
    Укрепването е във вертикал,а не в хоризонтал до водата. Ако това е укрепване значи всички българи сме идиоти.А строителите и всички органи просто се подиграват.
  • 16 матерял

    1 0 Отговор
    Демек излезте и изринете тия боклуци ако не ви изнася. А после ние ще купим и вас хахахахха
  • 17 Патриот

    3 0 Отговор
    Никога не купувайте имот без 2.5 парко места ако искате да живеете като бял човек! Изобщо всеки имот задължително трябва да има 2.5 парко-места. Това е стандарт. И тротоарите трябва да са лят цимент на место 10см дебелина. Без инфраструктура .... скапана работа става, неуредици, губене на време за паркиране ..... или невъзможност и т.н. неуредици.
  • 18 Патриот

    2 0 Отговор
    Никога не купувайте имот без 2.5 парко места ако искате да живеете като бял човек! Изобщо всеки имот задължително трябва да има 2.5 парко-места. Това е стандарт. И тротоарите трябва да са лят цимент на место 10см дебелина. Без инфраструктура .... скапана работа става, неуредици, губене на време за паркиране ..... или невъзможност и т.н. неуредици.

    Коментиран от #19

  • 19 Доналт Тръмп

    2 0 Отговор

    До коментар #18 от "Патриот":

    Какви паркинги те гонят тебе бе патриоте ,какви 5лв. насраха всичко красиво с бетон ти парко места сънуваш.Важно е да не те затрупа някое свлачище, не разбра ли.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Националист

    3 0 Отговор
    Не продавайте имот на циганин! И ги дръжте надалеч от български села и райони. Единствената помощ за тях е "планирана раждаемост". Малоумни, болни и лоши хора не трябва да се размножават.
  • 22 цун кай уй

    1 0 Отговор
    аз работя в стройтелния бранш сега като застроим цялата плажна ивица ще започнем и в морето та чак до остров болшевик до 3000 год,
  • 23 възмутен

    2 0 Отговор
    Многократно Виктор Николаев зададе въпрос-Кой е собственика, но отговор не получи. ПИТАМЕ - НА КОГО Е ИМОТА и КАК Е ПРЕМИНАЛ ОТ "ОБЩИНСКА СОБСТВЕНОСТ" в "ЧАСТНА" и най- вече ЗАЩО?
  • 24 Бойко

    1 0 Отговор
    Строител законно върху самия плаж, върху дюните, изсекохте законно Гората... След което законно си присвоявате плажа и пътищата които водят до него... Това го няма никъде по света, разберете го!!!