Отидете към основна версия

11 964 11

Руският бизнесмен с най-тузарския имот

  • имоти-
  • жилища-
  • богаташи-
  • русия-
  • москва

Казва се Сергей Чемезов и преди дни измести от първото място шефът на „Газпром” Алексей Милер

Хотел Four Seasons в Москва (Снимка: Shutterstock)

Управителят на руската компания „Ростех” Сергей Чемезов измести от първото място в класацията на собствениците на най-луксозните имоти шефът на „Газпром” Алексей Милер, като си купи жилище с разгъната застроена площ от 1434 кв.м. Имотът е разположен в сграда, която се намира до Червения площад и Кремъл, на мястото на бившия хотел „Москва”. На него място днес се намира шикозен хотел от веригата Four Seasons. Последните етажи вече са собственост на Чемезов.

Второто място остава за Алексей Милер с неговия апартамент от 1396 кв.м, намиращ се в Санкт Петербург. Този имот обаче може да бъде обединен с още два съседни апартамента с големина съответно 401 и 186 кв.м. Така общата площ става колкото 25% от стадион „Зенит” в руския град. Последната официална оценка на имота показва, че жилищата общо струват 15 млн. USD. Според посредници обаче, към момента стойността е близо 30 млн. USD. За сравнение, цената на московския апартамент на Чемезов е 40 млн. USD.

Това не са единствените имоти, които двамата притежават. Те обаче трудно могат да бъдат съпоставени, тъй като първо не се знае точната им площ, и второ цената им също е трудно да бъде определена.

Третата позиция в класацията е за президента на „Роснефт” Игор Сечин. Той заема това място благодарение на жилището с разгъната застроена площ от 1229 кв.м, което се намира в луксозния комплекс Crystal House в Москва.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини