Last news in Fakti

5 Март, 2019 11:33 11 962 11

Руският бизнесмен с най-тузарския имот

  • имоти-
  • жилища-
  • богаташи-
  • русия-
  • москва

Казва се Сергей Чемезов и преди дни измести от първото място шефът на „Газпром” Алексей Милер

Руският бизнесмен с най-тузарския имот - 1
Хотел Four Seasons в Москва (Снимка: Shutterstock)

Управителят на руската компания „Ростех” Сергей Чемезов измести от първото място в класацията на собствениците на най-луксозните имоти шефът на „Газпром” Алексей Милер, като си купи жилище с разгъната застроена площ от 1434 кв.м. Имотът е разположен в сграда, която се намира до Червения площад и Кремъл, на мястото на бившия хотел „Москва”. На него място днес се намира шикозен хотел от веригата Four Seasons. Последните етажи вече са собственост на Чемезов.

Второто място остава за Алексей Милер с неговия апартамент от 1396 кв.м, намиращ се в Санкт Петербург. Този имот обаче може да бъде обединен с още два съседни апартамента с големина съответно 401 и 186 кв.м. Така общата площ става колкото 25% от стадион „Зенит” в руския град. Последната официална оценка на имота показва, че жилищата общо струват 15 млн. USD. Според посредници обаче, към момента стойността е близо 30 млн. USD. За сравнение, цената на московския апартамент на Чемезов е 40 млн. USD.

Това не са единствените имоти, които двамата притежават. Те обаче трудно могат да бъдат съпоставени, тъй като първо не се знае точната им площ, и второ цената им също е трудно да бъде определена.

Третата позиция в класацията е за президента на „Роснефт” Игор Сечин. Той заема това място благодарение на жилището с разгъната застроена площ от 1229 кв.м, което се намира в луксозния комплекс Crystal House в Москва.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Инкогнито

    61 12 Отговор
    Еми това е Газпром никой не очаква да си купи бунгало на Шкорпиловци или 2 стаен в Ботунец!
  • 2 дай газ

    13 9 Отговор
    Какво ви дреме.Важното е,че Бочко ей сеги ще ги изкунди за еФтина газ.
  • 3 Siegfried

    48 10 Отговор
    Това, че са милионери или милиардери не е проблем.Проблемът е как са станали ?Нпример , собственикът на Лукойл , Вагит Алекперов си ляга една вечер зам.министър на химически.промишленост на РФСФР и се събужда собственик на Лукойл . Верно и Тръмп е милиардер , ама е трето поколение милиардер.А там в Русия наистина е царството на злото , явната и неприкрита измама .Четете руските сайтове , говорете с руснаци , ама обикновени хора - лекари , инженери , архитекти - не офицери от службите им , и ще видите каква омраза към управляващите !

    Коментиран от #7

  • 4 Съдията

    18 3 Отговор
    Дано Бог накаже подобаващо тази руска упрявляваща паплач,която живее в разкош,а обикновените хора мизерстват!!!
  • 5 angelos

    4 1 Отговор
    Е,да,де! Богати са, ама колко да са богати? Що досега никой от тях не си е построил пирамида?
  • 6 куку

    7 0 Отговор
    Нищо не е донесъл и нищо няма да си отнесе. Катафалката ремарке няма.
  • 7 Бай Шиле

    10 3 Отговор

    До коментар #3 от "Siegfried":

    Американските милиардери са такива от честен труд.Руските са хайдуци.
  • 8 От земята

    7 5 Отговор
    Слезте на земята ако обичате! Американските трети поколения са милиардери защото пра дядовците им са ползвали роби , и сега се ползват от цял свят ама им се плащат трохи ! В Европа ,гониме да стигнем роботизирания стандарт на на живот на "развитите" страни във Франция например Саркози седя 4 часа в районното ,за представени ФАЛШИВИ фактури и източени над 6 милиона евро от предизборен фонд-доказано ! Хем опозиция на власт хем 0 санкции,да не говорим за затвор! България не се бори с корупцията просто се учи на Европейска такава! Тормоз над малките хора и стрес за не може да се вдигне поглед към големите!
  • 9 Завеждащ 2 хирургия д-р. Т.о.ш.и.б.и.я.н

    7 6 Отговор
    Тоз е по беден от нашта тиква он си има острови и 6 милиона роби
  • 10 свидетел

    3 0 Отговор
    Това на снимката е бившият хотел Москва, построен 1935г. - вдясно е Червеният площад и паметника на Жуков, а снимката е правена от площадчето след вратите на Александровския сад. Сега му се вика 4 сезона ама винаги си е била известна с едно - че тея дето са вътре не влизат през парадния вход ))) САМО МАФИОТИ БАЦЕ )))
  • 11 фжр

    2 1 Отговор
    Ние си мислехме, че в Москва кв.м. в центъра е под 200€, нали толкоз години санкции, заплахи, бедни, нещастни, пияници, залупени, разпродават, бягат...