Отидете към основна версия

4 687 11

Строят най-високият жилищен небостъргач в Европа

  • москва-
  • русия-
  • небостъргач

Той ще се намира в Москва-Сити

One Tower ще е висок 405 метра. „В момента теренът се огражда и се извършва подготовка за изкопните дейности. Това е сложен и амбициозен проект, но съм сигурен, че строителството ще бъде качествено и срокът спазен”, каза по време на представянето му Марат Хуснулин, заместник-кмет на Москва по градоустройствена политика и строителство.

При изграждането на монолитната конструкция ще се ползват три огромни крана. Площта, която ще бъде застроена е 0.8 хектара. В пиковия строителен период на място ще работят минимум 2000 души, поясняват от строителната компания „Мосинжпроект."

Сградата ще представлява скосена пирамида с подземен паркинг. Фасадата ще е стъклена. Надземните етажи ще са 101, а подземните – 3. „Това е уникална по функционалност, визуалност и технически параметри обект, чийто аналог няма не само в Русия, но и в Европа”, допълват от строителната компания.

Сградата освен жилища, ще има и бизнес част. В нея ще бъдат разположени магазини, ресторанти, детски център. На 100-ния етаж ще бъде изградена площадка за наблюдение. Сградата ще е с 33 метра по-висока от „Кулата на федерациите”, която също се намира в „Москва-Сити”.

Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 5 гласа.

Свързани новини