Отидете към основна версия

4 763 25

Бави се строежът на българската Силициева долина

  • пловдив-
  • силициева долина-
  • инвестиция-
  • строеж

Инвеститор е готов да строи, но неуредици около парцела го възпрепятстват

Строежът на българския вариант на Силициевата долина се бави, тъй като все още община Пловдив очаква от военните да ѝ прехвърлят имот от 16 декара в кв. „Гладно поле”. Високотехнологичният парк е една от трите зони за въздействие по Оперативна програма „Региони в растеж”, която до момент обаче не е стартирала, независимо, че има инвеститор.

Там вече има и инвеститор, който чака градските власти да удължат улица „Богомил”, за да може да включат сградата си към регулацията.

„Имаме един инвеститор там (бел.ред. SIBIZ), който чака. Знам за проблема, но не може да стартираме дейностите, тъй като имотът все още не е общински. Истината е, че той може да вкара сградата си в регулация, но ще му струва повече пари”, казва кметът Иван Тотев.

След като Министерството на отбраната приеме улицата и подобренията, направени от Община Пловдив, правителството трябва да прехвърли въпросната земя, за да може да започне строителство. В момента тече проектирането, което означава, че при първа възможност ще започне изграждането. Освен подземна инфраструктура, ще се направят и вътрешни улици, както и удължаването на улица „Богомил” и „Георги Странски”, като така ще се свърже цялата зона от новия парк до мол „Плаза”.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.

Свързани новини