Отидете към основна версия

8 403 28

Улични тротоари с подово отопление (СНИМКИ)

  • исландия-
  • тротоар-
  • подгряване

Докосвайки асфалта всяка снежинка се топи. Как става това? Отговор на този въпрос дават исландците. За да не се образува хлъзгава настилка на тротоара , той просто трябва да бъде подгряван. На практика системата, която се използва е аналогична на тази на подовото отопление в жилищата, но мащабите на инсталацията са значително по-големи. Непосредствено под асфалта се монтира специална конструкция с нагреватели. Така снегът, който пада върху тротоара се топи веднага и не позволява образуването на снежна покривка.

Този начин на „чистене” на улиците обаче не е евтин. Също така е важно да се отбележи, че исландците са го копирали от японците, които първи са го измислили, независимо, че зимата там е по-мека.

Основното предимство на системата, разбира се, е че не предпазва пешеходците от падане, но също така и удължава срока на експлоатация на уличната настилка.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.

Свързани новини

  • Жилища се продават за 20 дни

    Нов доклад на Отдела за жилища и строителство в Исландия показва, че средната стойност на апартамент в района на Рейкявик се е увеличила с 35 260 EUR ...
    11.02.2022
    12 226
    12
  • Продават парцел с вулкан

    Исландско семейство, собственик на парцел, върху който има вулкан, през март тази година го е обявило за продажба. Към Фаградалсфял, както е името на ...
    19.05.2021
    2 412
    3