Отидете към основна версия

3 860 94

И 2020 г. ще е атрактивна за ипотечните заеми

  • сащ-
  • ипотечен заем-
  • жилищен кредит-
  • лихви

Лихвите по ипотечните заеми в САЩ ще останат ниски и през идната година, дори ще спаднат още, прогнозират анализатори. По последни данни на Freddie Mac, лихвените проценти по тези кредити ще спаднат до 3.75%, или с близо 1% спрямо тази година. Поевтиняването на ипотечните заеми доведе до бум в рефинансирането през последните месеци, а също и до ръст при продажбите на жилища.

„През 2020 г. цената на ипотечните заеми ще бъде между 3.7% и 3.9%“, казва Одет Куши, заместник-главен икономист в компанията First American. Американската агенция за ипотечно кредитиране Freddie Mac прогнозира спад на лихвите до 3.5%-3.6% в течение на следващите 12 месеца. Благодарение на ниските лихви рефинансирането остава популярен метод за намаляване цената на кредита. Тези, които искат да преминат от наем към заем също ще са в по-изгодна позиция, коментират анализатори.

Поставете оценка:
Оценка 1 от 4 гласа.

Свързани новини

  • Бум на ипотечните заеми в САЩ

    Американският пазар на ипотечно кредитиране изживява бум. От юли до септември 2019 г. банките в САЩ са предоставили жилищни заеми на обща стойност 700 ...
    08.01.2020
    2 303
    4