Отидете към основна версия

13 036 16

Решават съдбата на имот, неработещ от началото на демокрацията (СНИМКИ)

  • русе-
  • летище-
  • община-
  • решение-
  • концесия

Пазарджиев: Много пъти съм бил изключително тъжен, че на моето поколение се падна да търсим тежки решения

В края на януари 2020 г. беше обявено, че е налице инвестиционно намерение към едно от регионалните летища на България, които след началото на демокрацията остана затворено. Става дума за летището в Русе. Интересът е от страна на малайзийска компания, която е първият реален инвеститор към въпросния имот.

„Като човек занимаващ се активно с политика и участващ в управлението на Русе, много пъти съм бил изключително тъжен, че на моето поколение се падна да търсим тежки решения, като например, какво да се случва със сградите на затворени учебни заведения или с инфраструктурни обекти с отпаднала необходимост. Рядко се случва да градим...“, написа в своя Фейсбук профил Иво Пазарджиев, който с общинския съветник Владо Владов посетиха аеропорта ден преди общинарите да решат съдбата му. „Към днешна дата това също е едно тъжно място, което напомня за активния живот, който е кипял преди години в нашия град.

Обнадежден съм обаче, че на днешното заседание на Общински съвет – Русе има шанс да направим първата крачка към възраждането на самолетния транспорт в русенска област. Ако дейността на летище Русе бъде възстановена, там ще се открият множество работни места. Ще бъде изградена школа за пилоти. Русе и околните населени места ще кипят от живот и ще бъдат пълни с интелигентни и добре платени специалисти. Ако успеем да направим всичко това, обществените ни ангажименти няма да са били напразни!“, допълни Пазарджиев.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 13 гласа.

Свързани новини