Last news in Fakti

10 Февруари, 2020 06:21 13 029 16

Решават съдбата на имот, неработещ от началото на демокрацията (СНИМКИ)

  • русе-
  • летище-
  • община-
  • решение-
  • концесия

Пазарджиев: Много пъти съм бил изключително тъжен, че на моето поколение се падна да търсим тежки решения

В края на януари 2020 г. беше обявено, че е налице инвестиционно намерение към едно от регионалните летища на България, които след началото на демокрацията остана затворено. Става дума за летището в Русе. Интересът е от страна на малайзийска компания, която е първият реален инвеститор към въпросния имот.

„Като човек занимаващ се активно с политика и участващ в управлението на Русе, много пъти съм бил изключително тъжен, че на моето поколение се падна да търсим тежки решения, като например, какво да се случва със сградите на затворени учебни заведения или с инфраструктурни обекти с отпаднала необходимост. Рядко се случва да градим...“, написа в своя Фейсбук профил Иво Пазарджиев, който с общинския съветник Владо Владов посетиха аеропорта ден преди общинарите да решат съдбата му. „Към днешна дата това също е едно тъжно място, което напомня за активния живот, който е кипял преди години в нашия град.

Обнадежден съм обаче, че на днешното заседание на Общински съвет – Русе има шанс да направим първата крачка към възраждането на самолетния транспорт в русенска област. Ако дейността на летище Русе бъде възстановена, там ще се открият множество работни места. Ще бъде изградена школа за пилоти. Русе и околните населени места ще кипят от живот и ще бъдат пълни с интелигентни и добре платени специалисти. Ако успеем да направим всичко това, обществените ни ангажименти няма да са били напразни!“, допълни Пазарджиев.

Решават съдбата на имот, неработещ от началото на демокрацията (СНИМКИ)

Решават съдбата на имот, неработещ от началото на демокрацията (СНИМКИ)

Решават съдбата на имот, неработещ от началото на демокрацията (СНИМКИ)

Решават съдбата на имот, неработещ от началото на демокрацията (СНИМКИ)

Решават съдбата на имот, неработещ от началото на демокрацията (СНИМКИ)

Решават съдбата на имот, неработещ от началото на демокрацията (СНИМКИ)

Решават съдбата на имот, неработещ от началото на демокрацията (СНИМКИ)

Решават съдбата на имот, неработещ от началото на демокрацията (СНИМКИ)


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 13 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СссереМ

    14 69 Отговор
    Затова умря комунизма, може ли да построиш летище там където никой не ползва въздушния транспорт, а това точно в русе и горна оряховица затвориха много преди демокрацията.

    Коментиран от #3, #9, #16

  • 2 Комунистите са виновни

    37 7 Отговор
    Виновни са, че ги НЯМА!
  • 3 ............

    29 5 Отговор

    До коментар #1 от "СссереМ":

    За Русе,Силистра,Разград и другите региони е добре да има летище.Сф Са е 560км,а БукурещСс 240.Все дереш ве ахмак

    Коментиран от #11

  • 4 Енчо

    30 2 Отговор
    Е, нали ТИМаджийте, дето ви купиха пристанището, решиха да ви купят и летището. Шефа на Тиквата, г-н МАДЖО ги сгъна и им взе преди 9 месеца пристанище Варна, та решиха да компенсират контрабандата с ново летище за без пари. Що не пишете, че ТИМ/ДПС са купувачите?! То и летище Варна го водят ФраПорт ама всички знаем чия собственлст е!
  • 5 Свищов бизнесмени

    4 5 Отговор
    Там затварят в Свищов отварят има доста бизнесмени от Селата които дойдоха в Свищов теглиха кредити и сега са във владение на малкото градче тип село избиват комплекси с лизингови коли непосилни за скромния им бюджет скоро ще се върнат по селата от където измъкване няма вече заеми няма за това искат летище да летят за последно към селата като бизнесмени
  • 6 ПреходЛиБе

    32 1 Отговор
    Преход ли бе да го опишеш, 30 години не са достатъчни още да се раздадат нещата построени от преди. Камо ли да се боядисат и да се ползват. Колко години още "преходни" трябват за целта ?
  • 7 6534

    12 0 Отговор
    Летището в Горна Оряховица не е затворено ползва се от товарни и селско стопански самолети
  • 8 Митев

    25 0 Отговор
    Какъв ти преход, името на периода е унищожението на северна България,аз друго не виждам....
  • 9 браво

    14 1 Отговор

    До коментар #1 от "СссереМ":

    Летището беше военно и го използваха и за граждански полети.Основната му функция е планирана да бъде военно летище при необходимост .Построено е край Русе,като най-отдалечено от тогавашните ни врагове-Гърция и Турция.Беше школа за обучение на пилоти.
  • 10 Фактъ

    15 3 Отговор
    Грозното лице на BG демокрацията ! Разруха , упадък, живот със затихващи функции . Но, пък имаме банани , имаме Герб . Защо не се радвате ,имаме си чичко Бойко от Банкя, Доган, Шиши ,Гешев ....

    Коментиран от #12

  • 11 Русенец

    1 2 Отговор

    До коментар #3 от "............":

    Букурещ е на 60км от Русе. Летището в Русе вече беше пробвано пак да заработи, но нямаше интерес от гражданите. България е малка страна. Днес всеки си има кола. Никой не му се виси по самолет за едните 300км. Естествено, понякога ще ти се наложи, но такива случаи ще са изключения и няма да носят приход. За международно летище не става, малко е. Сега искат да го отдадат на концесия, на малайзийска фирма, която русенци се опасяват, че вероятно ще го ползва за контрабанда. Други пък се страхуват, че летището е до къщите на хората от Щръклево (едно от големите близки села на Русе) и няма да могат да спят от самолетите.
  • 12 Русенец

    7 3 Отговор

    До коментар #10 от "Фактъ":

    Иамаме банани, ама не са като едновремешните. Ония бяха с вкус на банан, а сегашните са безвкусни. Но за сметка на това са огромни, така че безвкусицата, която купуваш е по-голяма. Имахме и домати, които имаха вкус на домат, а сегашните са безвкусни. Имахме и курорти, но едвам се домогвахме до тях. Сега можем да ходим където си щем, но нашите курорти са застроени и опропастени, но достъпни за всеки, който обича бетономорието. Абе, имахме малко, почти нищо, но качествено. Сега имаме много, ама боклук. Всеки си прави сметката, кое му изнася и кое не.
  • 13 ник3900евро

    1 2 Отговор
    Защо не открият летище и в кърджали и смолян.
  • 14 нане

    4 0 Отговор
    Cпpaвĸa в Tъpгoвcĸия peгиcтъp пoĸaзвa, чe бългapcĸoтo дpyжecтвo "Eoнмeтaлл Бългapия" OOД, ĸoeтo e peгиcтpиpaнo пpeз 2019 гoдинa, нe e coбcтвeнocт нa мaлaйзийcĸoтo, a нa физичecĸи лицa. Дpyжecтвoтo e c oбщ ĸaпитaл в paзмep нa 2 000 лeвa, ĸaтo нeгo yпpaвитeл e Aнтoн Ивaнoв Cтaйĸoв c дял oт 664 лeвa. Cъдpyжници ca Гox Чeнг Xyaт, Taн Kиaн Чyaн, Haдep Бaдpи Шaxин и Aзиз Moxaмeд Aбдeлaзим c дял oт пo 334 лeвa
  • 15 хахаха

    0 0 Отговор
    В БГ. КРИВО РАЗБИРАТ ДУМАТА ИНВЕСТИТОР.НА ИНВЕСТИТОРА ПОСТРОЯВАТ ЕДИН ЗАВОД МОДЕРЕН ОСИГУРЯВАТ МУ КЛИАНТЕЛА С ДОБРА ПЕЧАЛБА ГАРАНТИРАНА ОТ ДЪРЖАВАТА СЛЕД ТОВА ПРОДАВАТ НА ИНВЕСТИТОРО ЗАВОДА ЗА ЕДИН ЛЕВ И ИНВЕСТИТОРА ЗАПОЧВА ДА СМУЧИ ВМОМЕНТА КОЙТО ТРЕБВА ДА СЕ КУПИ НЕЩО ДЪРЖАВАТА АВТОМАТИЧНО МУ ОПРОЩАВА ДАНАЦИ И ТАКСИ
  • 16 Съдията Дред

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "СссереМ":

    Това е бивше военно летище, на което имаше и граждански полети. Като затвориха авиобазата, стана нерантабилно да поддържат летищен персонал за един полет дневно, затова и спряха полетите. Пътници си имаше. Сега по може да няма, Русе се обезлюди.