Отидете към основна версия

3 373 4

„Зелена светлина” за възраждането на БГ летище

  • русе-
  • летище-
  • иннвеститор-
  • продажба

Цената на летище "Русе" ще бъде определена от общината

Днес общинският съвет на Русе разгледа и даде предварително одобрение да продаде летището край града на частен, в случая малайзийски, инвеститор. „Общината е издала документ, с който потенциалният купувач да кандидатства за инвеститор клас „А”. След като получи сертификата компанията кандидат поема ангажименти към летището, но всичко е на много начален етап и далеч от сделка”, коментираха за ФАКТИ запознати.

Логистичен център с летище – това е решението, което предлага единственият претендент за стопанисване на аеропорта, който не функционира още отпреди 1989 г. Първоначално летището ще се използва и като авиационен център за обучение на кадри.

С взетото днес решение нито се прехвърля собствеността на имота, нито общината се обвързва по някакъв начин с инвеститора. В случай, че се стигне до продажба, то цената ще бъде определена от общината.

„Ще защитим интересите на общината, ще отделим и средства за евентуално връщане на имота в наша собственост, ако до определено време не осъществят това, което предлагат", каза кметът на Русе Пенчо Милков.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.

Свързани новини