Отидете към основна версия

42 369 63

Какво ще строи Брендо в центъра на София

  • рила-
  • хотел-
  • инвестиция-
  • проект

На място на хотел "Рила" ще има жилищна сграда с много гаражи

Снимка: БГНЕС

Една от емблемите на София – хотел „Рила”, построен през 1962 г., ще остане спомен. Причината е, че сградата ще бъде съборена и на нейно място ще изникне постройка с една идея по-висока от сегашната, като ще има и ниски тела, както и много гаражи.

Основното предизвикателство остава археологията. „Темата е сложна по редица причини, свързани и със самото строителство, тъй като това е мащабна сграда в самото сърце на София. Там има чувствителна археология (под хотела се намират останки от двореца на римския император Константин Велики - бел. ред.), отдолу се намира една от стените на античния град”, каза районният кмет на "Средец" Трайчо Трайков цитиран от bTV. Той вече е имал среща с инвеститорите, които са му представили проекта, който вече е предоставен и на заместник кметът по строителството на София и главния архитект.

Предстоят и редица важни въпроси за изясняване. „Попитах, но не разбрах дали има азбест в тази сграда, така че да не се засегне археологията. Внимателно трябва да се направи транспортен план. Предвиждат се много нови паркоместа - как това ще се отрази на района? Има много, много отворени въпроси, но добре беше, че започнахме този разговор", каза Трайков.

Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 56 гласа.

Свързани новини