Отидете към основна версия

5 896 26

Съседите продават уникален остров - Април 2020

  • турция-
  • остров-
  • кючук орак-
  • продажба-
  • цена

Цената е само 5 млн. USD

Кючук Орак е остров в Егейско море, в провинция Мугла. Само преди две години цената му е била 2 млн. USD, тъй като не е имало желаещи да го купят. Днес тя е два пъти и половина по-висока – 5 млн. USD. Площта му е 22 хектара.

Новият собственик ще получи 350 маслинови дръвчета. Зоната се води защитена. Често островът бива посещаван от туристи, тъй като е сред забележителностите на южната ни съседка, уточнява в свои материал Hurriyet Daily News. Именно поради особения си статут, новият собственик няма право да строи имоти или да издига бетонни конструкции. Единствено може да постави преносима къща, макар островът да разполага с вила с разгъната застроена площ от 150 кв.м.

През 1955 г. островът е подарен на Националния директорът по недвижими имоти от Мустафа Ченгиз, който е бил собственик на производствена цех в Бодрум. Той продава острова през 1970 г. го продава на швейцарския зъболекар Бюлент Ари, който строи вила. Той е отсядал всяко лято със семейството си по време на ваканцията. Преди 12 години Ари умира и наследниците обявяват острова за продажба.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 8 гласа.

Свързани новини