Отидете към основна версия

23 402 21

Аномалия на имотния пазар

  • сащ-
  • лукс-
  • продажба-
  • сделки-
  • имоти

Луксозните апартаменти и къщи се продават повече от тези в средния ценови сегмент

Снимка: Shutterstock

Продажбите на жилищните имоти на стойност над 1 млн. USD в Южна Флорида са значително повече спрямо тези в останалите щати. Това е още един белег за разрива между жилищния сектор и състоянието на икономиката в региона, в който стотици хиляди хора остават без работа в условията на пандемия, съобщава специализираното издание Mansion Global.

Интересът към еднофамилни къщи през октомври в Маями е бил значително по-голям спрямо останалите части на Южна Флорида, сочат данните на Асоциацията на посредниците в Маями. Продажбата на жилищни имоти на стойност над 1 млн. USD в окръг Маями Дейд са се повишили двойно спрямо октомври 2019 г., като в същото време общият брой на сделките с еднофамилни къщи отчита ръст за въпросния период от 15.7%.

"Стабилността, продиктувана от отложеното търсене, рекордно ниските лихви по ипотечните заеми и покупката на къщи от страна на данъчно обременени купувачи от североизток, спомагат за ръста на пазара на имоти в Маями", казва Хорхе Л. Гер-младши, председател на Асоциацията на посредниците на Маями.

През октомври продажбата на кондоминиуми на стойност над 1 млн. USD в окръг Маями Дейд отчита ръст от 27% спрямо същия период на миналата година. Това е най-значителния годишен ръст, но далеч по-малко впечатляващ спрямо продажбата на луксозни имоти,където увеличението е 122%.

Средната цена на сделките с жилищни имоти в Маями през октомври нарасна до 70 000 USD, което е ръст от 19% спрямо октомври 2019 г.

През октомври в района на Палм Бийч са продадени близо с 30% повече еднофамилни къщи, спрямо година по-рано за същия месец. Сделките с къщи и кондоминиуми на стойност над 1 млн. USD отчитат ръст от 140%.

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 15 гласа.

Свързани новини