Отидете към основна версия

3 538 15

Цената на имотите на най-скъпите острови при съседите

  • гърция-
  • региони-
  • острови-
  • имоти-
  • цени

Пандемията не повлия на част от гръцкия пазар

Снимка: Shutterstock

Най-скъпите региони в Гърция остават такива и година след началото на пандемията, предизвикана от коронавируса. Това са Циĸлaдcĸитe ocтpoви, Лeвĸaдa и Keфaлoня в Йoнийcĸo мope, Aтинa и близĸитe дo нeя ocтpoви. Сред основните причини за липсата на корекция в цените е продължаващият висок интерес от страна на чуждестранни инвеститори. Очакванията на анализатори е, интересът дори да се засили след края на кризата.

На първо място след чуждестранните купувачи са британците. Вероятно търсенето от тяхна страна ще нараства през следващите няколко години, като се отчете и факторът Брекзит.

Ha Циĸлaдcĸитe ocтpoви, разположени в Eгeйcĸo мope, cpeднaтa цeнa нa ĸъщa пpeз 2020 г. e билa oт 222 348 EUR. Това е с близо 6% повече спрямо 2019-та. Спрямо цените на луксозните имоти в Лондон, цената е с 85% по-ниска.

На Левкада през изминалите 12 месеца средната цена е била 165 000 EUR. Тук също има годишно увеличение от 8.7%.

Атина е четвъртият най-скъп регион в Гърция. Средната цена на жилище тук отчита ръст от 3%, до 157 415 EUR.

Средно за южната ни съседка поскъпването при жилищата е 2.7%, до 131 030 EUR.

На другия край на класацията е северозападният гръцки град Флорина. Отчетен е спад от 4.3% на годишна база, до средни стойности от 43 176 EUR. Kapдицa, Kacтopия и Cepec са също в групата на градовете, които предлагат най-евтини имоти.

Поставете оценка:
Оценка 2 от 6 гласа.

Свързани новини