Отидете към основна версия

14 770 25

Изграждат първия квартал с къщи напечатани на 3D принтер

  • сащ-
  • калифорния-
  • 3d print-
  • къщи-
  • екология

Той ще се намира в Калифорния

Снимка: Shutterstock

Къща от напечатани къщи… Това вече е факт благодарение на модерните технологии. Имотите ще бъдат напечатани на 3D принтер и ще се намират в Южна Калифорния. Еко къщите ще са дело на компанията Раlаrі Grоuр. На парцел от 20 декара в курорта Ранчо Мираж (бел. ред. Палм Спрингс) ще бъдат построени 15 имота. Всеки от тях ще е с 3 спални и 2 бани. Началната цена на всяка къща ще е 595 000 USD. Ще се захранват със слънчева енергия. На разположение на собствениците ще има и басейн.

Едноетажните постройки ще бъдат изградени от здpaв, oгнeycтoйчив, вoдoycтoйчив и ycтoйчив нa тepмити мaтepиaл. Те ще са направени от модулни панели, ĸoитo ce oтпeчaтвaт oт ĸoмпaниятa Міghtу Вuіldіngѕ във фaбpиĸa в Oyĸлaнд и ce cглoбявaт диpeĸтнo нa cтpoитeлнaтa плoщaдĸa.

Изграждането на 3D принтирани жилища е по-евтино, а и това е революционен начин за строителство, чрез което напълно се елиминират излишните отпадъци, коментират експерти.

Новият комплекс от еко къщи ще е готов още тази пролет. Къщите ще се сглобяват успоредно с изграждането на съпътстващата инфраструктура.

Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 23 гласа.

Свързани новини

  • Тук имотите свършиха

    Рязък спад в записите на жилища се наблюдава в САЩ. Към края на февруари 2021 г. те са спаднали с почти 30% на годишна база до рекордните 1.03 млн. об ...
    05.04.2021
    22 490
    25