Отидете към основна версия

3 098 13

Какво е строителството у нас

  • строителство-
  • комитова-
  • оценка

Според министър Комитова браншът не е в колапс

Снимка: М. Богданова ©

Не виждам строителният бранш да е в колапс. Не беше засегнат от COVID-19. Строителството не спира. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Виолета Комитова, цитирана от БНТ. Нищо не сме спирали да строим, няма нито една заповед за спиране на строеж, каза още министърът по повод декларацията на Камарата на строителите в България. Няма спряна нито една европейска програма. Необходимо е време за извършване на проверки. Навсякъде ще платим за коректно свършена работа, допълни тя.

Няма причина да бъда атакувана. Твърдо се придържам към моите три приоритета – прозрачност, законност и намаляване на корупцията, каза още арх. Комитова.
Държавата изгони всички чуждестранни инвеститори. На път сме да изгоним и българските, заяви регионалният министър.

Засега не сме установили сериозни проблеми в Оперативна програма „Региони в растеж“. Правим проверка по документи. Ако при нас излязат сигнали, ще информираме обществеността. Не обвинявам никого. Има други институции, които могат да кажат дали нещо е правилно или не, заяви министър Комитова.

Намираме държавни обекти, които са започнати преди 4-5 или 7 години без издадено разрешение за строеж. Това трябва да се прекрати, категорична бе тя.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 12 гласа.

Свързани новини

  • Ключов парцел поскъпна драстично

    Един от най-големите парцели за застрояване в Пловдив - този на бившата фабрика Кока-Кола, отново излезе на пазара на имоти. Новината идва само няколк ...
    06.06.2021
    9 949
    13