Отидете към основна версия

8 904 20

Евтино и хубаво

  • испания-
  • чужденци-
  • покупка-
  • инвестиции

Испания: Чужденците купуват, както никога досега

Снимка: Shutterstock

Независимо от пандемията вследствие на коронавируса, чужденци са купили 46 303 недвижими имота в Испания през 2020 г. За сравнение, това е с 26% по-малко спрямо 2019-та. Въпреки това пазарът на имоти в южноевропейската страна набира скорост, отчитат местни анализатори.

Провинция Авила отчита най-много чуждестранни купувачи – 10% от всички чужденци придобили имоти в страната. Това до голяма степен се дължи на големия брой слънчеви дни през годината. На второ място е небезизвестната в цял свят туристическа дестинация Барселона с 8.7%, а столицата Мадрид остава на трето място сред предпочитаните испански градове за покупка на имоти с 4.7%.

Американските купувачи са фокусирали вниманието си върху Мадрид, Саламанка, Авила и Сеговия. Повечето чужденци като цяло търсят имоти в близост до морето, както и места с добре развита инфраструктура и здравни услуги.

Редица са причините, поради които чужденците решават да придобиват имоти в „пустеещата Испания“, каквито региони са Кастилия и Леон. Сред първите е, че жилищата там са доста евтини. Средната цена на квадратен метър е 828 EUR, а в Естремадура – 559 EUR/кв.м. За Каталуния средните стойности са значително по-високи – 1877 EUR/кв.м. Испания е чудесно място за дистанционна работа. Това се отчита от много чужденци и те решават да си купят имоти там.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 15 гласа.

Свързани новини