Отидете към основна версия

21 074 48

Ще се изненадате от новия дом на Илон Мъск (СНИМКИ)

  • илон мъск-
  • жилище-
  • цена-
  • сащ-
  • тексас

"Скромността краси човека"

Илон Мъск показа новият си дом. Всички очакват да видят нещо луксозно, шикозно, голямо и ултрамодерно. В действителност става дума за най-обикновено жилище, чиято цена е едва 50 000 USD. Наскоро 50-годишният предприемач съобщи в своя профил в социалната мрежа Twitter, че в момента живее в скромен дом, разположен на стараната площадка на компанията му SpaceX в Бока-Чика, щата Тексас.

През последната година Мъск продаде всички свои недвижими имоти, съсредоточен върху своята мисия - строителството на автономен град на Марс.

Предприемат живее в модулна къща, чиято разгъната застроена площ е едва 35 кв.м. Създадена е от компанията Boxabl. Къщите, които предлага тя са малки, но стилни. Архитектурно са решени като студио с открита планировка, кухня, спалня и баня. Boxabl е създадена през 2017 г. в Лас Вегас с цел изграждането на къщи, които могат да бъдат доставени навсякъде.

"Целта на компанията е масово производство на жилища в такъв мащаб и на такива цени, каквито досега никога не е имало на пазара. Искаме да направим жилището като такова малко по-достъпно за хората", казва Галиано Тирамани, сътрудник в компанията.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 36 гласа.

Свързани новини