Отидете към основна версия

3 081 8

Най-добрите летища в света

  • летище-
  • класация-
  • доха

В ТОП 3 не влиза нито един европейски аеропорт

Снимка: Shutterstock

Кои са най-добрите летища за периода август 2020-юли 2021 г.? Отговор на този въпрос и тази година дава специализираният сайт World Airport Awards. Той е анкетирал пътници от над 100 националности, за да оцени състоянието и обслужването на 500 летища по цял и да избере 100-те най-добри сред тях.

Респондентите е трябвало да отговарят на въпроси относно качеството на предлаганите на летища услуги – като се започне от чекирането, трансферирането, пазаруването, допълнителното обслужване, нивото на сигурност и се завърши с качването на самолета, наличие на кафе и ниво на обслужване и други.

През тази година за пръв път са включени и въпроси свързани с пандемията, предизвикана от коронавируса. Сред тях са информация за санитарно-хигиенни изисквания, наличие на режим за носене на маски, социална дистанция и други.

За разлика от други години през тази в ТОП 3 не влиза нито едно европейско летище. Първото място е за летище Хамад в Доха, а на втора и трета позиция са съответно токийското Ханеда и сингапурското Чанги. Инчхон в Сеул остава на четвърто място, а на пето отново е Токио, но този път с летище Нарита. Едва на шесто и седмо място се появяват европейски летища – Мюнхен и Цюрих. Лондонският хъб Хийтроу е на осма позиция, а на девета японското Кансай, разположено в залива Осака. ТОП 10 завършва с летището в Хонг Конг.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 6 гласа.

Свързани новини