Отидете към основна версия

28 329 56

Събарят емблематичен завод

  • добрич-
  • завод-
  • мол

На мястото на бившия обувен завод в Добрич ще има магазини и кино

На мястото на бившия обувен завод в Добрич ще изникне поредния търговски център. За момента е ясно, че в него ще се настани хранителната верига Lidl, както и „Мартинели“. Ще има киносалон, зона за храна и развлечения.

Теренът, върху който ще бъде построен новият мол, е на бившия обувен завод. В момента той се разчиства, а административната сграда ще бъде съборена без взрив от съображения за сигурност, както и да бъдат запазени колекторите, изградени по проект за водния цикъл. Също така, 90% от тухлите и бетонът, след рециклиране, ще бъдат отново използвани в строителството. Това ще спести средства и време материалите да бъдат изнасяни от терена и транспортирани през града.

Върху терена на бившия обувен завод има 5 сгради. Основната постройка, в която се е помещавала администрацията на завода, е с РЗП 187 кв.м и се състои от 8 етажа. Производствената база е едноетажна и е с площ 10 962 кв.м. Има и още една 2-етажна постройка с площ 420 кв.м. Другите две сгради са съответно с площ 239 и 65 кв.м.

Цената на имота е 3 178 100 лв. Собственикът им „Добрич Сити Център“ ЕАД изплаща изцяло капитала на новото дружество „Търговски парк Добрич“ чрез непарична вноска, представляваща недвижими имоти, собственик на едноличния собственик на капитала на дружеството.

Поставете оценка:
Оценка 2 от 29 гласа.

Свързани новини