Отидете към основна версия

10 146 15

КЗК с важна новина за тунела под "Шипка"

  • шипка-
  • тунел-
  • ремонт-
  • изпълнител-
  • хидрострой

Комисията отхвърли жалбата за строителството на тунела под Шипка за 358 млн. лв.

КЗК потвърди избора на изпълнител за тунела под Шипка и свързания с него обходен път на Габрово. Комисията разреши засега в полза на “Хидрострой” АД спора за това кой да бъде избран за проектант и изпълнител на проекта. На 30 септември антимонополната комисия е отхвърлила жалбата на “Трейс Груп Холд” и “Алве консулт” ЕООД срещу класирането на участниците в процедурата.

Решението обаче може да се обжалва от “Трейс” в 14-дневен срок пред Върховния административен съд, чието решение ще бъде окончателно. Решението на КЗК е с дата 30 септември, но срокът за обжалване започва да тече от 5 октомври.

Проектът за тунела под Шипка е за 358 млн. лв. и е единствената обществена поръчка в пътното строителство от такъв мащаб, която бе довършена от служебното правителство. Процедурата обаче стана повод служебната регионална министърка Виолета Комитова да уволни предишния шеф на АПИ Апостол Минчев и члена на управителния съвет на агенцията Ивайло Денчев, тъй като те одобриха с подписите си решението на вътрешноведомствената комисия, която класира на първо място “Хидрострой”, а на второ - “Трейс”.

Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 17 гласа.

Свързани новини