Last news in Fakti

6 Октомври, 2021 06:11 10 125 15

КЗК с важна новина за тунела под "Шипка"

  • шипка-
  • тунел-
  • ремонт-
  • изпълнител-
  • хидрострой

Комисията отхвърли жалбата за строителството на тунела под Шипка за 358 млн. лв.

КЗК с важна новина за тунела под "Шипка" - 1

КЗК потвърди избора на изпълнител за тунела под Шипка и свързания с него обходен път на Габрово. Комисията разреши засега в полза на “Хидрострой” АД спора за това кой да бъде избран за проектант и изпълнител на проекта. На 30 септември антимонополната комисия е отхвърлила жалбата на “Трейс Груп Холд” и “Алве консулт” ЕООД срещу класирането на участниците в процедурата.

Решението обаче може да се обжалва от “Трейс” в 14-дневен срок пред Върховния административен съд, чието решение ще бъде окончателно. Решението на КЗК е с дата 30 септември, но срокът за обжалване започва да тече от 5 октомври.

Проектът за тунела под Шипка е за 358 млн. лв. и е единствената обществена поръчка в пътното строителство от такъв мащаб, която бе довършена от служебното правителство. Процедурата обаче стана повод служебната регионална министърка Виолета Комитова да уволни предишния шеф на АПИ Апостол Минчев и члена на управителния съвет на агенцията Ивайло Денчев, тъй като те одобриха с подписите си решението на вътрешноведомствената комисия, която класира на първо място “Хидрострой”, а на второ - “Трейс”.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 17 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бари

    28 2 Отговор
    Тази година много трудно се намират дърва за огрев освен, че тръгват от 100+ лв нагоре,явно няма гори повече или се изнасят за Гърция и Румъния.
  • 2 Под шипковия храст

    29 2 Отговор
    Да назначат някой специалист по тунелите, като лорд Евгени Минчев примерно.
  • 3 един

    41 4 Отговор
    ако го започнат хидрострой от двата края навътре, може и при добър късмет да си имаме два тунела

    Коментиран от #4

  • 4 Шкодокарач

    27 2 Отговор

    До коментар #3 от "един":

    Не знам два ли ще са, но шефа им после със сигурност ще си купи поне едно Ламбо да си го кара из тунелите

    Коментиран от #12

  • 5 Въпрос

    38 20 Отговор
    Хайде да видим сега дали ще се намери журналист да попита Комитова защо точно го е уволнила след като се вижда, че всичко според КЗК е ок с избора на изпълнител. Да я попита също и защо разби цял работещ сектор и при налични средства продължава да се гаври със строителите и да не плаща.

    Коментиран от #7

  • 6 Гост

    23 6 Отговор
    Чакат пари да вземат за проекти които са 10÷15% от цената на обекта и да проектира Комитова и с един тунел или магистрала да стане милионерче поредното затова спира магистралата и е виновен някокой за тунела ,а народа да се избива по пътищата
  • 7 Doni Brasko

    22 21 Отговор

    До коментар #5 от "Въпрос":

    Само да разкараме Каскета и тези изброените в статията ще отговарят пред съда, заедно с Тиквата, Горанов и т.н., все твои работодатели троле.

    Коментиран от #10, #15

  • 8 КОМИТОВА СТИГА ПЛАКА

    21 11 Отговор
    Май съда казва че хората които уволни са били прави...и кво прайм сега, другарко Комитова.....
  • 9 Излъган

    24 7 Отговор
    За непросветените - Хидрострой и Водстрой са фирми на Пеевски, така че мафията не е победена. Продължаваме да й пълним гушата...

    Коментиран от #11

  • 10 Дони Тъпаско

    12 9 Отговор

    До коментар #7 от "Doni Brasko":

    Вярвай си.То тази работа не е като да говориш простотии и лъжи по телевизията.Ама пусто многооо шарани им се ловят на въдицата.А Гешев и Специализираната Прокуратура е ясно на ,кой пречат.Справка същите дето плащаха протестите в София.
  • 11 Гената

    13 9 Отговор

    До коментар #9 от "Излъган":

    Не го помня на латински, но: "Каквото и да прави Лъвът, казват че го прави от смелост. Каквото и да прави Заекът, казват че го прави от страх." Та, такъв-онакъв, не си представям Пеевски да си тресе месищата върху някой булдозер, все ще е някой сиромах с дребна челяд и болни родители. А Комитова е ПИЧ и няма като предшестващите я калинки да анексира цената двойно и тройно заради нощното шкафче на Бою Тиквата.
  • 12 БСП на Бунището

    7 2 Отговор

    До коментар #4 от "Шкодокарач":

    Другия вариант е да дойде пак Комунизма и с кирките и лопатите с едно Социалистическо Бригадирско движение ще го изкОпате тунела....Който не кОпа - в концентрационен лагер в Белене пак ще кОпа.....
  • 13 крум

    5 11 Отговор
    Стига с тоя тунел под ШИПКА бе ! По-нужен е под "БЕКЛЕМЕТО" (Троян - Кърнаре ) , защото зимата Шипка може да бъде почиствана и ФУНКЦИОНИРА , А Беклемото го затварят !!!!!!!!!!!! И така ще може да се преминава през Шипка - какдо досега и през ТУНЕЛ ПОД БЕКЛЕМЕТО !!!!!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #14

  • 14 И двата

    5 0 Отговор

    До коментар #13 от "крум":

    Тунела са нужни. Както и под петрохан...
  • 15 Селянин

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Doni Brasko":

    И кауна и съветниците са за кауша Затова е нервен Бъдещето му е ясно