Отидете към основна версия

11 368 45

Новата перла на „Газпром“ (ВИДЕО)

  • газпром-
  • небостъргач-
  • санкт петербург

Представиха третия небостъргач от комплекса „Лахта център“

„Газпром“ представи третият небостъргач в проекта „Лахта център“ в Санкт Петербург. Височината му ще е 555 метра. „С изграждането му на крайбрежието на Финския залив ще бъде хармонично изграден ансамбъл от три небостъргача“, посочват от компанията.

Разгънатата застроена площ на сградата ще е 179 000 кв.м. На 453-тия метър ще бъде разположена наблюдателна кула. Архитектурната композиция на новата кула се базира на принципа на златното сечение. Формата ѝ е експоненциална логаритмична спирала. Това е небостъргач с две крила, които са преплетени около затворени полупрозрачни атриуми. Дизайнът се основава на диагонална подредба, която осигурява опора и стабилност на кулата, заменяйки обичайното централно ядро ​​на сградата.

„Лахта център“ е многофункционален обществен и бизнес комплекс, в който се помещава централата на „Газпром“. Сега действащата кула е висока 462 метра и е най-високият небостъргач в Европа. През май 2021 г. „Газпром“ представи архитектурната концепция на небостъргача „Лахта център“ 2 с височина 703 м, който ще стане вторият по височина в света и абсолютен рекордьор по височина на наблюдателната площадка (разположена на 590 м надморска височина).

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 66 гласа.

Свързани новини